VW Caddy Cargo har kommet til Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi fikk være med på lanseringen av VW Caddy Cargo i Düsseldorf før Coronaen inntok Europa i fjor, og har gledet oss til at den skulle komme til Norge. Nå har Gromstad Auto hatt den inne noen uker før denne saken kommer i trykken, og flere har nok vært innom en tur for å hilse på den nye generasjonen VW Caddy Cargo allerede.

To størrelser
VW Caddy Cargo får du i to ulike lengder, der den korte har 3,3 kubikkmeter varerom og den lange VW Caddy Cargo Maxi har 4 kubikkmeter varerom. VW Caddy Cargo får man fra kr 285 900 + levering til Arendal, inkludert mva og avgifter. VW Caddy Cargo Maxi starter på kr 316 800.
VW Caddy Cargo har 2 seter, motorer med 75-122hk som går på diesel eller bensin, du kan få den med DSG automatkasse, og du kan få den med 4Motion firehjulstrekksystem.
Det forrige DSG-automatgiret hadde tørrclutch, men det nye har en mer robust våtclutchløsning, og kan leveres i kombinasjon med en 2,0 liter dieselmotor med 122hk eller en 1,5 liters TSI bensinmotor med 114hk. Denne nye DSG-automatkassa kan ikke kombineres med 4Motion.
Du kan velge 4Motion til 2,0 TDI motoren med 122hk og manuelt gir.

Digital Cockpit
I VW Golf 8 kalles det for Innovision Cockpit, men i VW Caddy Cargo heter det Digital Cockpit, det betyr i korte trekk at instrumentene er digitale, men det betyr også at man får mulighet til å velge hva slags informasjon som skal vises i skjermen, for eksempel navigasjonsinformasjon. Digital Cockpit finner man på listen over tilgjengelig ekstrautstyr.
På ekstrautstyrslisten finner man også mulighet for adaptiv cruisekontroll, trailer assist som hjelper deg å rygge med tilhenger og parkeringsassistent som hjelper deg å få parkert bilen. Når du bruker disse assistentene blir du enig med bilen hvor du vil med hengeren, eller hvor du vil parkere, så overtar bilen styringen mens du styrer med gir, gass og brems.

Nærmere personbilkomfort
Varebiler nærmer seg stadig mer komforten man finner i personbiler, og nettopp Caddy Maxi kan man faktisk også få som personbil med 5 eller 7 seter. Du har VW Caddy Life Maxi og VW Caddy Style Maxi med 7 seter og VW Caddy California Maxi som har 5 seter og campinginnredning.

Behov
Tar du turen til Gromstad Auto kan Joachim Høst og Kay Lystvet hjelpe deg med å kartlegge behovene du har i din bedrift, og skreddersy den VW Caddy Cargo eller VW Caddy Cargo Maxi som passer dine behov best.