Ny Audi A3 Sportback!

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Audi A3 har fått et helt nytt design utvendig, og innvendig, og fremstår som en ny bil selv om størrelsen ikke er så veldig forandret fra forrige Audi A3. Hybridløsningen er ny, og gir deg en mye lenger elektrisk rekkevidde i praktisk bruk enn man fikk med den forrige ladbare Audi A3.

Når batteriet i bilen er ladet kan man velge om man vil kjøre elektrisk, eller om man vil kjøre bilen som en hybrid, eller om man vil kjøre med bensinmotoren og spare batteriet til bykjøring senere.

To versjoner
I utstyrsnivå Advanced får du den ladbare hybriden med en kombinert effekt på 204hk som leveres fra en 1,4 liters turob-bensinmotor og elmotoren. Denne har tallbetegnelsen 40 som handler om hvor mange hestekrefter bilen leverer. Ferden fra 0-100 km/t får unna på 7,6 sekunder.
I utstyrsnivå S-Line kan du velge mellom 204hk versjonen 40 eller 45 som leverer 245hk, der de ekstra hestekreftene kommer fra den elektriske motoren. Velger man den sterkeste motoren kan bilen flytte seg fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder.

Ut på test
Vi fikk låne en A3 Sportback TFSI e Advanced 40 Business med ut i kulden, for å få testa hvor langt den går elektrisk når det er kaldt ute, og for å se hva forbruket er i 100 km/t når batteriet er tomt.
Med nyladet batteri kjørte vi fra Grimstad, og på Rv420 mot IKEA og Sørlandsparken, og her var det vi gikk tom for strøm like ved Hamresanden, etter 44,3 elektriske kilometer i minus 2 grader. På sommerstid og med sommerdekk kan man komme ca 15 km lenger elektrisk.
Det vil si, med en ladbar hybrid går man ikke helt tom for strøm, den lar deg ikke bruke opp riktig alt på elektrisk kjøring, nettopp fordi den skal levere hybridkjøring selv om det er lite strøm på batteriet.
I 100 km/t mellom IKEA og Grimstad landet snittforbruke på 0,55 liter på mila med nytømt batteri. Det skulle bety at en langtur ikke krever alt for mye drivstoff.

Kjørefølelsen
Audi A3 er en relativt kompakt bil som du setter deg ned i, det gir deg det mange definerer som den korrekte posisjon for kjøreglede.
Setet holder deg godt på plass, og man får tilbakemeldinger fra underlaget formidlet på en behagelig, men også litt sportslig måte. Det betyr at man kan ha det moro på svingete vei, og man kan kjøre familien komfortabelt fra A til B.
På mørke veier er det behagelig med de gode LED-lysene som man har både foran og bak på denne bilen.
Audi Soundsystem med 10 høyttalere og 180W gir meget god lyd i bilen når du kjører.

Praktisk
Audi A3 kan man få med hengerfeste, og den kan trekke inntil 1400kg.
Bagasjerommet rommer 280 liter, og legger man ned setene bak har man plass til 1100 liter.
A3 kan også ha taklast dersom man vil ha med seg en del mer i en skiboks på taket.

Kampanje
Hos Gromstad Auto i Arendal er det vinterkampanje nå på bilen vi testet til kr 460 000. Med rentekampanje fra 1,99%.
Da får du ikke bare ryggekamera, parkeringsassistent med sensorer foran og bak, lane-assist filholder, pre-sense front og 2 soners el-klima, men du får også Adaptiv Cruisekontroll, Audi Smartphone Interface med Apple CarPlay, Audi Phonebox trådløs lader og antenneforsterker, og Audi Sound system med 10 høyttalere og 180W.
Ta turen innom Gromstad Auto i Arendal for å prøve nye Audi A3 du også!