Toyota HILUX med ny motor og nytt utseende

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Det er ikke sikkert du har sett på Top Gear på TV før, men der hadde de en rekke forsøk for å se om det var mulig å «få ødelagt» en Toyota Hilux med 300 000km på telleren, men selv etter ekstreme øvelser som å slippe en campingvogn ned på den fra en kran, og binde den fast nær havet ved lavvann slik at den ble senket av høyvannet, så fikk mekanikerne start på bilen uten annet enn helt vanlig verktøy som du og jeg har i verktøyskrinet.
Det er derfor enkelt å påstå at Hilux er laget for å tåle en støyt.

Ny motor

Uansett hvor du har behov for å kjøre kan du komme dit med driftssikre og robuste Hilux. Nå har den også fått en ny og sterkere motor på 2,8 liter, som yter 204hk og 500NM.
DoubleCab som vi lånte fra Toyota Arendal har 310mm bakkeklaring og 700mm vadedybde.
Assistent for bakkestart, og «Hill descent control» som hjelper deg trygt ned bakker. Tilhengerassistent kan du også få slik at du kommer deg trygt fram med lasten bakpå Hiluxen. Hengervekten har nå økt til 3 500kg.
Påkjøringsvinkler til bakker kan være opp til 30 grader ved fronten og 25 grader bak, og du har en 42,1 graders klatreevne. Krengningsvinkelen kan maksimalt være 45 grader. Du kan fint kjøre i temperaturer mellom +50 og -40 grader.
Toyota kaller den 5,325 meter lange Hilux rett og slett «Invincible», som på riksmål blir uovervinnelig.

Sikkerhet

Hilux er utstyrt med Toyota Safe Sense, som bruker kamera- og laserteknologi til en kombinasjon av aktive sikkerhetssystemer. Kollisjonsvern med fotgjenger- og syklistgjenkjenning, intelligent adaptiv cruise control og filskiftvarsling med ratthjelp.
Tilhengerkontroll sørger for å holde lasten du trekker bakom Hilux på rett kurs og under kontroll.
Mange kollisjonsputer har du også som beskytter deg godt i tillegg til den sikkerheten som ligger i den svært solide kontruksjonen Hilux har.

Toyota Express Service

De som er næringskunder hos Toyota, og det er jo gjerne de som kjøper en Hilux, får tilbud om Toyota Express Service. Det betyr at du får utført en full service på en time mens du venter med en god og varm kopp kaffe. En slik service booker du i forkant, og legger det inn når det passer best mulig inn i din kalender.
To spesialtrente mekanikere jobber på bilen din etter en godt planlagt og synkronisert arbeidsprosedyre, og på den måten klarer Toyota å halvere tiden på servicen uten at det koster noe mer enn en vanlig service.
Når du tar service hos Toyota får du også 12 måneder med veihjelpsprogrammet Toyota Eurocare som hjelper deg dersom du klarer noe Top Gear ikke klarte, å oppleve noe uforutsett med en Hilux.

Utstyrsnivåer

Innstegsmodellen heter DLX, her har du utstyr som Cruise Control, bakkestarthjelp, stabilitetskontroll, kjøleboks, manuelt klimaanlegg, radio med CD og Bluetooth og 4 høyttalere, halogen frontlys og baklys, fjernstyrt dørlås og 17’’ stålfelger i sort for å nevne noe.
SR er neste nivå, der man har alufelger, varme i sidespeil, mørke ruter bak, skinnratt, skinn girspak, høydejustering av førersetet, automatisk klima, 8’’ Toyota Touch infotainmentskjerm med DAB, Bluetooth og 6 høyttalere, Apple CarPlay og Android Auto og ryggekamera for å nevne litt.
SR+ Invincible X har ganske mange designdetaljer og 18’’ sorte alufelger, BI LED hovedlys og LED baklys, navigasjon, skinnseter med elektrisk justering, smart start og nøkkelfri for å ta noe som tilkommer. Det er dette utstyrsnivået som var på bilen vi lånte fra Toyota Arendal.

Kan prøves

Vi tok Hilux med til en plass der veiene ikke er ferdige, og bakkene er bratte for å kjenne litt på kreftene som bor i bilen. Det holdt lenge for oss å skifte fra bakhjulstrekk til 4H som gir firehjulstrekk du kan kjøre med høy hastighet.
4L (firehjulstrekk lavserie) kan også kobles inn dersom man er en plass der det er vanskelig fremkommelighet. Vi fant en bakke med så glatt is at 4H ikke tok oss opp bakken, satte bilen i fri, koblet inn 4L og kjørte rett opp uten å skli noe som helst. Sperre kan man også koble inn dersom man virkelig skal sette Hilux på prøve.
Ta kontakt med Toyota Arendal for å booke en prøvekjøring, så du også kan få kjenne litt på den nye sterke motoren og det nye designet til Toyota Hilux SR+ Invincible X.