Nye VW Golf 8 har nå kommet som ladbar hybrid

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Gromstad Auto i Arendal har også fått inn GTE i utstillingen, som er den sterkeste ladbare hybriden til Golf 8. GTE har 245hk og 400NM, 0-100 km/t på 6,7 sekunder, og enda vassere designmessige detaljer utenpå bilen, og et annet setedesign.

To motoriseringer
GTE er altså den sterkeste av de to ladbare hybridene, og i følge WLTP-målinger skal den kunne gå inntil 64km elektrisk. Dermed ofrer man noe elektrisk rekkevidde om man velger en GTE, samtidig som man får tilgang til mer krefter og noen designmessige forskjeller.

Style e-Hybrid som vi kjørte kommer lenger elektrisk, og vi tror vel ikke så veldig mange kommer til å oppleve den som noe annet enn meget frisk i frasparket.

Dersom du ikke har forsøkt Golf 8 enda, så bør du gjøre det, for den har tatt teknologiske framskritt i tillegg til at den har blitt enda et solid hakk bedre i den dynamiske kjørefølelsen. Her får man muligheter for luksus, kjøreglede og teknologi på høyt nivå.

Test av rekkevidde og forbruk
Vår faste testløype for ladbare hybrider går fra Grimstad på Rv420 til IKEA, gjennom Sørlandsparken og så forbi Kjevik, retning Birkeland. Med myke vinterdekk, våt asfalt og lave temperaturer utendørs kommer man ikke like langt elektrisk vinterstid som sommerstid. På tross av vinterlige forhold kom vi 55km elektrisk.

Med nytømt batteri testet vi forbruket fra IKEA til Grimstad med cruisekontroll i 100km/t sonen, og her landet snittforbruket på 0,49 liter på mila.

Fra Arendal til Oslo, der det er en god del 110km/t soner landet forbruket på 0,54 liter på mila, det skulle tilsi at man enkelt kan kjøre på langtur med Golf 8 e-Hybrid uten at forbruket blir avskrekkende høyt av den grunn.

Komfort
Et deilig sete med elektrisk justering, et deilig ratt, gode materialvalg og bra lydisolering er noe av det som gjør at man opplever en god komfort i Golf 8 e-Hybrid. Meget godt fjæringsoppsett er en annen sentral grunn som gjør at bilen oppleves meget komfortabel på veien.

Innovision cockpit gir deg to meget gode skjermer, en til instrumenter bakom rattet, og en til infotainment til høyre over midtkonsollen. Det å se alt tydelig bidrar også til god komfort.

En god og behagelig adaptiv cruisekontroll gjør langturen komfortabel, og trådløs tilkobling til Apple CarPlay er også en deilig fordel som gjør at man ikke trenger å fiske fram mobilen for å koble den til i bilen.

Med Apple CarPlay kan man få opplest tekstmeldinger, man kan diktere svar, alt uten å røre mobilen. Man kan bruke Google Maps til navigasjon og Spotify til musikksamlingen for å nevne noen av de mest populære løsningene man får med CarPlay.

Flere varianter
Det kommer snart flere varianter av Golf 8, en GTI med 245hk og en R med 320hk og 4Motion som flytter seg fra 0-100 km/t på 4,7 sekunder. Så vil du ha noe som er enda vassere enn de ladbare hybridene får du snart to nye versjoner av Golf 8 som leverer sterkt på det sportslige når det gjelder krefter, styling, seter og kjøreegenskaper.

Golf 8 kan du også få som mildhybrid.

Vil du prøve VW Golf 8 tar du turen til Gromstad Auto, det kan være lurt å booke prøvekjøringen i forkant nå som bilen skal sprites mellom hver prøvekjøring på grunn av smittevernsregler.