Arendal Auto solgt til ledelsen

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Det er en trio i ledelsen som nå har kjøpt Arendal Auto fra Havva Mo som på grunn av alder og helsemessige årsaker har hatt et ønske om å selge. Selve lokalene leies fortsatt fra Havva Mo, men nå er det Verksmester Torleif Lona som har vært hos Arendal Auto i 18 år, Kundemottaker Frode Gundersen som har vært hos Arendal Auto i 25 år og Daglig leder Dagfinn Noddeland som har vært hos Arendal Auto i 41 år som har kjøpt forretningen.
Alle de tre nye eierne har gått inn med 33% eierandel hver, og de vil alle fortsette i de jobbene de har fra før hos Arendal Auto.
En kjøpsprosess som dette kan jo ta en del tid, er det lenge siden dere begynte å jobbe med dette?
– Store deler av 2020 har gått til denne kjøpsprosessen som vi heller ikke har hatt noe hastverk med å få i land, men for en måneds tid siden var de siste detaljer på plass og overtagelsen et faktum, forteller Dagfinn Noddeland.
– Arendal Auto er en forretning med gode overskudd, så det føles trygt å kjøpe denne forretningen, forklarer Dagfinn.

Gleder seg

Nå har jo Covid-19 og litt andre omstendigheter gjort at det har blitt litt forsinkelser for utleveringer av biler som er bestilt av både Ford Kuga ladbar hybrid og elbilen Ford Mustang Mach-E.
Hvordan har det gått i 2020?
– På tross av de forsinkelsene du nevner så har 2020 gått omtrentlig like bra som 2019, forklarer Dagfinn.
– Nå har vi endelig fått inn en ny Ford Explorer ladbar hybrid med 7 seter i butikken, slik at flere som er interesserte i den store ladbare hybriden kan få sett og oppleve den, og vi har også fått inn en ny Kuga Vignale med diesel og AWD som er optimal for de som skal dra med seg noe bakom bilen, forteller Dagfinn.
– Er vi heldige vil det kunne dukke opp en Ford Mustang Mach-e her i butikken rundt juletider slik at folk kan få sett litt nærmere på den, og kanskje også få prøvekjørt den nye elbilen.
Jeg antar at 2021 kan bli både spennende og moro for dere i Arendal Auto?
– Vi har ganske mange kunder som gleder seg til å få sine Ford Mustang Mach-E og Ford Kuga ladbar hybrid, så for vår del kommer 2021 til å starte meget godt med alle de bestillinger som ligger inne, forklarer Dagfinn.
– Nå skjer det også mye på varebilfronten, der både Connect og Custom kommer som Trail versjoner og med det nye Quaife Grip Control systemet. Vi har 2T Transit med AWD og nå også som 17-seter buss med automatgir, forteller Dagfinn.
– Vi gleder oss til et spennende nytt år i 2021, forteller Dagfinn med et smil.