Volkswagen Tiguan i oppgradert drakt

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi tok med en Tiguan i Elegance utstyrsnivå, og med en oppjustert 2 liters diesel som nå yter 200hk ut på luftetur i Arendals gater. Her er det også med en del ekstrautstyr, som Night Shade Blue Metallic lakk, en meget innholdsrik transportpakke, skinninteriør og 19’’ alufelger.

Oppgradert design
Et høyere panser og bredere grill med LED-Matrix lykter gjør at Tiguan nå ligner mer på sin storebror Touareg enn før. LED-Matrix er inkludert i utstyrsnivå Elegance og R-Line, og ekstrautstyr på innstegsmodellen Life.

Bak og foran har Tiguan fått den nye og smalere VW-logoen, og bak har man også nye LED-baklykter og Tiguan navnet står nå sentrert under VW-logoen. Eksosrør er nå designet vekk fra det som er synlig bakom bilen.

Innvendig ser man et nytt ratt, og et nytt panel der man styrer med klimafunksjoner og temperatur i bilen. Girspaken har også fått et nytt design. Ellers er det lett å kjenne seg igjen inne i Tiguan, og det er fortsatt masse plass her, både foran og bak.

Bakseter
Det er masse plass for de som skal sitte i baksetene, for her kan selv store voksne folk sitte og ha masse plass over hodet og foran knærne.
Baksetene er delt 60/40 i forhold til å justere hvor nærme forsetene man vil ha baksetene, samt vinkelen på bakseteryggen.
Når man skal legge ned bakseter er de tredelt i ryggen, og man kan for eksempel legge ned bare midtryggen om man skal ha gjennom lange gjenstander.

Innholdsrik transportpakke
Testbilen hadde fått med en transportpakke fra listen over ekstra utstyr, og denne pakken er meget innholdsrik. Her finner man hengerfeste, parkeringsvarmer, ryggekamera av meget god kvalitet, nettingvegg og bagasjeromsnett, variabelt bagasjeromsgulv slik at man kan velge om det skal være flatt gulv eller dypt bagasjerom, 230V stikkontakt i tillegg til 12V plugg i bagasjerommet, bagasjeromsbelysning som inneholder en avtagbar lommelykt og et oppbevaringsrom i takkonsollen mellom forsetene.

Man kan trekke inntil 2,5 tonn bakpå en Tiguan med hengerfeste, noe som skulle dekke de fleste praktiske trekkbehov.

Kjøreopplevelse
På veien oppleves ikke VW Tiguan så stor som den er. Den kjøres med en letthet og smidighet som man ikke så ofte opplever i biler med SUV-karosseri, der det er masse plass til folk og bagasje.

God komfort i skinnsetene som er ekstrautstyr, og her er det også elektrisk justering av høyde, fram/tilbake samt vinkelen på sitteputen. Ryggens vinkel justeres naturligvis også elektrisk, samt korsryggstøtten. Når du har funnet din perfekte kjøreposisjon kan du lagre dine innstillinger.

Deilig når mobil og bil snakker trådløst sammen, og i tillegg ordner Apple CarPlay trådløst. Da kan mobilen ligge trygt og godt i lomme eller veske hver gang man skal ut på kjøretur, og man har likevel tilgang til mobilen fra bilens store og gode infotainmentskjerm. Får du en sms kan bilen lese den opp for deg, og den kan skrive sms for deg. I GoogleMaps navigasjon kan du lese inn ønsket reisemål, og navigasjonen finner det fram. I Spotify har du tilgang på musikksamlingen eller favorittpodcasten. Rett og slett meget praktisk.

Det var ikke mørkt ute på vår lille svipptur, men LED-Matrix har vi forsøkt før, og vet hvor utrolig bra lys man får på mørke veier. Istedenfor at fjernlyset slås helt ned til nærlys ved møtende trafikk eller bil foran, så vil LED-Matrix blende ned nødvendige områder av belysningen slik at de du møter eller kjører bak ikke skal blendes av dine lys, samtidig som du ser svært godt i alle andre områder av synsfeltet.

Kommer som ladbar hybrid og R
VW Tiguan leveres nå med 2-liters diesel med 150hk eller 200hk og 4Motion, men det skal også komme en ladbar hybrid som mest sannsynlig vil dele en del hybridteknologi med VW Golf GTE som kommer med 245hk. Den ladbare hybriden får trekk på 2 hjul i motsetning til de andre versjonene av Tiguan. Navnet eHybrid er kjent, men ikke så mye annet riktig enda.

Det skal også komme en R utgave av Tiguan med en 320hk bensinmotor og et avansert R-Performance Torque Vectoring firehjulstrekksystem, som kan gi all kraft til ett hjul dersom det skulle være behov for det.

Gromstad Auto
Du kan selv ta turen til Gromstad Auto i Arendal for å bli bedre kjent med nye VW Tiguan, for de har den vi tok med på luftetur i utstillingen i butikken.

Der finner du også mange hyggelige selgere som du kan prate bil med, det kan anbefales!