Autostrada – 25 år med lidenskap

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Hos Autostrada er visjonen uendret fra 1995; Vi skal skaffe deg den bilen du egentlig vil ha, og levere en service som gjør at du alltid kommer tilbake. Kunden er Konge!
Det betyr at lidenskapen for sportsbiler og supersportsbiler litt utenom det vanlige vil bli godt synlig hos Autostrada i Arendal fremover.

Ferrari og Porsche
Tar man turen til Autostrada i Arendal i dag vil man kunne se en del av sportsbilene som Gisle Valen, mannen bak Autostrada, har samlet gjennom årene. En sterk lidenskap til sportsbiler skal fremover vises fram hos Autostrada i Arendal også, slik man er vant med å kunne oppleve hos Autostrada i Porsgrunn og Skien.
Vi tar en liten prat med Espen Stiansen som er daglig leder hos Autostrada i Arendal.
Vi har forstått det slik at disse Porschene og Ferrariene som er utstilt her nå ikke er til salgs?
– Ja, det stemmer, det er Gisle Valen og en venn av han som eier de bilene du kan se her nå, men noe av tanken her er at folk kan komme på besøk og oppleve drømmen, kunne åpne døra og se litt nærmere på noe man kanskje har drømt om i mange år, forteller Espen.
Blir disse bilene borte i løpet av noen få dager igjen?
– Nei, disse skal, hvis det ikke skjer noe helt spesielt, få være her hos oss i november. Så kan det være at noen av dem byttes litt mellom de ulike butikkene som Autostrada har, slik at det blir noe utskiftning i supersportsbilene som er utstilt her, forteller Espen.

Annerledes jubileum
Autostrada feirer 25 år i år, er det slik at det kanskje var planlagt litt flere arrangement enn det man har kunne gjennomføre dette noe spesielle året?
-Det er ikke så lett med smittevernreglene dette året å ha store arrangement, så det er en god del som var planlagt som man ikke har kunnet gjennomføre, forteller Espen.
– Smittevern må rett og slett bare komme først, men vi ser for oss å kunne få til noen Lidenskapelige dager innenfor smittevernreglene, forteller Espen.
Hva vil «Lidenskapelige dager» si?
– Da kommer det en del flere gromme biler hit som folk kan få se på, og også noen som man kan få lov til å prøve på veien, slik at man kan få oppleve lidenskapen enda mer på kroppen, forklarer Espen.
– Autostrada skal bli et naturlig utgangspunkt for de på Sørlandet som er ekstra glad i sportslige kjøretøy og lidenskap på fire hjul, forklarer Espen.
Betyr dette at man komme hit til Autostrada og få hjelp dersom man ønsker å få tak i en sportsbil eller supersportsbil?
-J a, det stemmer. Autostrada har gjennom 25 år opparbeidet svært mange kontakter i nettopp denne bransjen rundt om i verden, og det skal komme kunder hos Autostrada i Arendal til gode, så vi kan nå skaffe kunden den bilen de egentlig vil ha, enten det er en Volvo eller det er en sportsbil eller supersportsbil, forklarer Espen.

Espen setter seg inn i Ferrari812 Superfast og starter motoren, så vi kan få høre en motorlyd fra 12 vrinskende sylindere og 800 hester vi sjelden får høre i en bilbutikk i Arendal. Vi som er der smiler ekstra bredt når høyrefoten til Espen rører ved gasspedalen som kunne flyttet denne supersportsbilen fra 0-100 km/t på 2,9 sekunder med et brøl, før han slår av motoren og rusler bort til Porsche GT2 RS for å gi oss et nytt lydshow. Vi kjenner drømmene dukke opp, lukker øynene, og ser for oss hvordan det ville være å kjøre noe slikt på en øde svingete vei med vakker utsikt. Mmmm! Lidenskap!