Audi Gromstad Auto har blitt Audi RS-forhandler

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi tok turen innom da det var Audi RS-Roadshow, og RS Q3, RS 6 og RS Q8 var på besøk samtidig hos Gromstad Auto i Arendal, og slo av en prat med Salgssjef for Audi, Haakon Gromstad.

RS-forhandler
Nå hadde du mye gromt og moro her inne Haakon, så kjekt at RS-bilene kan komme på besøk til Arendal også!
– Ja, dette blir en kickoff for vår del her på Gromstad Auto, for nå har vi blitt sertifisert Audi RS-forhandler, forteller Haakon.
Hva vil det si at dere er sertifisert RS-forhandler?
– Jørn Tunsberg har vært på kurs og tatt tester som han har bestått for å bli sertifisert Audi RS-spesialist for salgsteamet her hos oss, og på verkstedet har de også blitt kurset og sertifisert i forhold til service på Audi RS, forklarer Haakon.
– I tillegg skal vi ha en Audi RS i utstillingen i butikken, så vi gleder oss til vår RS Q3 kommer fra fabrikken om ikke så alt for lenge, forteller Haakon.
Det har jo vært mye e-Tron i det siste, men Audi satser ikke kun på elbil?
– Audi har valgt å satse på elbiler, ladbare hybrider og sportsbilene med RS-logo i grillen, forklarer Haakon.
– Men selv elbilene skal man kunne få i sportslige varianter, som den nye Audi e-Tron GT som blir en konkurrent til Porsche Taycan, og som Audi e-Tron S 60 SportBack som vi fikk inn til butikken i går, forteller Haakon.

Audi RS Q8
Det kommer mange motorentusiaster innom denne kvelden hos Gromstad Auto, og motorer startes i ulike RS-biler mens folk gliser bredere og bredere før motorene slås av igjen. Spesielt mange ser ekstra nøye på Audi RS Q8 som man ikke ser så ofte på veiene.
Vi tar en titt på salgsplakaten, og når vi ser startprisen på kr 1 839 700 skjønner vi jo at ikke alle kan ta seg råd til en RS Q8.
På arket over bilens spesifikasjoner står det at den har en V8 bensinmotor som yter 600hk og leverer 800NM. Noe som flytter denne 2 315kg tunge og litt over 5 meter lange SUV’en fra 0-100 på 3,8 sekunder, og da med et V8-lydbilde som kan få enhver motorentusiast sitt hjerte til å banke litt ekstra hardt og kraftig.
Vi skal ta med bilen ut i Arendalskvelden for å ta litt kveldsbilder, og får på ingen måte testet ut alle kreftene som bor i bilen, men selv i lave hastigheter kjenner man villdyret som bor under panseret, og V8-brumlingen fra motor og eksosanlegg gjør at man gliser hver eneste meter av kjøreturen.
Deilige skinnseter og alcantara sportsratt er med på å understreke det eksklusive med å kjøre en bil nesten ingen i dette landet har enda, og man tenker raskt på hvor heftig moro det hadde vært å kunne kjørt noe slikt på langtur nedover Europa, eller en tur opp til fjellet.

Optikkpakke sort/karbon
Fra den innholdsrike listen over ekstrautstyr har denne RS Q8 fått med seg noe som kalles optikkpakke sort/karbon. Det vil si at det er mange karbondetaljer rundt på bilen, både foran, bak og på sidene, og det som ofte er i krom på andre biler er i sort farge eller i karbon på denne RS Q8, noe som gjør at den blir ganske mørk i mørket bortsett fra de ekstremt gode LED-Matrix lyktene den også har hentet fra listen over ekstrautstyr.
Lurte du på hva karbon og sort optikk koster sier du? Kr 66 010.
RS Q8 har mye til felles med Lamborghini Urus, selv om de har hentet 50 hester mer ut av motoren i Urus, og naturlig nok har et annet karosseri og en del andre interiørdetaljer. Prismessig starter Urus rundt 3 millioner før man begynner å legge på ekstrautstyr, så sånn sett blir jo RS Q8 rimelig i forhold ettersom du får den for om lag kr 2 550 000 med alt av utstyr inkludert.

Gleder seg
Etter fotografering kjører vi forsiktig tilbake med RS Q8 til Gromstad Auto, for denne bilen er allerede solgt. Det gjør litt vondt å levere den tilbake igjen, for man får helt ekstremt lyst til å kjøre noe så heftig mye mer.
Dere skal ikke ha en RS Q8 i utstilling da Haakon?
– Nå regner vi kanskje ikke med at RS Q8 blir en volum-modell, smiler Haakon
– Men vi gleder oss veldig til å få vår RS Q3 til Arendal, for den tror vi nok at det er flere som har mulighet til å realisere.
– Vi gleder oss til å kunne vise fram hva RS betyr for Audi her hos Gromstad Auto fremover, avslutter Haakon med et smil.