Skoda Enyaq på besøk hos Gromstad Motor Stoa 24/9

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Det var en Enyaq iV 80 som var på besøk hos Gromstad Motor Stoa, en elbil med en rekkevidde på opptil 510km og med 204hk.

Vellykket visning
Vi tar en prat med Leif Christian Gromstad, og spør hvordan han synes det gikk da Enyaq var på besøk?
– Det var stort fokus på godt smittevern under visningen, og det var 15 og 15 som kunne være inne samtidig for å se bilen, og totalt var det om lag 150 fornøyde kunder som var på besøk denne dagen, forteller Leif Christian.
– De som var på besøk var gjennom to poster, der den første var en presentasjon av bilen med visning av bilen utvendig og innvendig, og den andre var en spørsmål og svar seanse, forklarer Leif Christian.
Fikk du noe inntrykk av hva folk syntes om bilen de fikk se?
– Ja, vi fikk mange positive tilbakemeldinger på at folk likte Enyaq veldig godt.
– Ofte er det jo slik at en konseptbil lages for å skape entusiasme, og så tones det hele ned en del hakk i produksjonsmodellen, men her var det flere som hadde sett konseptbilen som syntes at produksjonsmodellen var meget tett opptil konseptet, og det er jo litt ekstra moro med Enyaq, forteller Leif Christian.

Det var ikke mulig å sitte i eller å prøvekjøre bilen?
– Nei, denne skal på rundreise i hele Norge, så på grunn av smittevernhensyn var det ikke mulig at alle skulle sitte i bilen eller kjøre den i denne omgang, forklarer Leif Christian.
– Men under visnigen av bilen fikk man sett den både utenpå og inni, og fra alle vinkler, og fordi man var 15 og 15 på visning så fikk man en eksklusiv opplevelse, forklarer Leif Christian.

Det er vel ikke laget så mange Skoda Enyaq enda?
– Nei, vi syntes det var stas å bli såpass høyt prioritert av fabrikken at en av de 9 Skoda Enyaq som er laget fikk komme på besøk til oss hit til Arendal. Vi er ikke helt vant til slikt, så det var veldig moro å få oppleve, forteller en entusiastisk Leif Christian.
– Det er også mange som har bestilt seg Enyaq, så vi gleder oss til å få levere ut biler til kundene våre fra tidlig i 2021, forteller Leif Christian.

Kan bestilles
Skoda Enyaq kan man bestille nå, dersom man ønsker å få bilen levert tidlig, og det er en del ulike varianter å velge mellom.

ENYAQ iV 50: har et batteri på 55 kWh (netto: 52 kWh), da får du 148hk, bakhjulsdrift og en rekkevidde på opptil 340 km. Det forventes at denne varianten kan leves til kunder: 2. halvår 2021 – priser på denne varianten starter fra kr 348 520.

ENYAQ iV 60: har et batteri på 62 kWh (netto: 58 kWh), da får du 180hk, bakhjulsdrift og en rekkevidde på opptil 390 km. Det forventes at denne varianten kan leves til kunder: 1. halvår 2021 – priser på denne varianten starter fra kr 408 520.

ENYAQ iV 80: har et batteri på 82 kWh (netto: 77 kWh), da får du 204hk, bakhjulsdrift og en rekkevidde på opptil 510 km. Det forventes at denne varianten kan leves til kunder: 1. halvår 2021 – priser på denne varianten starter fra kr 449 520.

ENYAQ iV 80X: har et batteri på 82 kWh (netto: 77 kWh), da får du 265hk fordi du har enda en elektrisk motor og firehjulsdrift og en rekkevidde på opptil 460 km. Det forventes at denne varianten kan leves til kunder: 2. halvår 2021 – priser på denne varianten starter fra kr 478 520.

På et senere tidspunkt vil det også komme Enyaq i coupéutgave, som da vil ha et mer skrånende tak bak på bilen, og det vil også komme en RS-utgave som kommer til å få hele 310hk og 4×4.

Vi tror at Skoda Enyaq kommer til å bli en svært populær bil, og at den vil synes meget godt på registreringsstatistikken for 2021. Tar du turen til Gromstad Motor Stoa kan de hjelpe deg med å sette sammen den Enyaq som passer best til dine ønsker og behov.