BMW X2 xDrive 25e – plug-in hybrid

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi tok turen til Bavaria Sør for å låne BMW X2 med ut på tur, for å finne ut hvor langt den ville gå elektrisk, og hva forbruket ble med tomt batteri. Vi ønsket også å finne ut hvordan X2 var å kjøre som ladbar hybrid, var kjøregleden fortsatt intakt?

Elektrisk rekkevidde
Når man kjøper seg en ladbar hybrid, ønsker man gjerne at den dagligdagse kjøringen kan gjøres unna mest mulig elektrisk. Derfor ladet vi opp X2 xDrive 25e til max før vi kjørte av gårde i Max eDrive modus som gir elektrisk kjøring.
Bilen lovet oss 40km med elektrisk kjøring da vi dro, men vi kom hele 58,2 km elektrisk før bilen gav beskjed om at Max eDrive modus ikke lenger var tilgjengelig. En så god elektrisk rekkevidde burde gi mange muligheten til å kjøre elektrisk i hverdagen.
Vi har kjørt mange elbiler, og lot oss også imponere over X2 sitt lave strømforbruk under elektrisk kjøring. 13,9 kWt/100km er lavere forbruk av strøm enn mange elbiler har.
Forbruket av strøm eller annet drivstoff er selvsagt svært avhengig av hvor tung høyrefot man har, og selv om vi ikke hadde et egg under vår høyrefot, så mistenker vi at vi kunne hatt det uten å søle til bilen.
Med nytømt batteri dro vi ut på E-18, og nullet forbruksmåleren ved IKEA med cruisekontrollen innstilt på 100 km/t. Der 100 km/t sonen slutter ved Grimstad var forbruket på motorveituren på 0,57 liter på mila. Det skulle tilsi at en langtur med en BMW X2 xDrive 25e ikke blir krevende med tanke på bensinkostnader.

Kjøreglede
Noe av det som kjennetegner BMW er kjøreglede, og X2 er også en kjøreglad krabat, faktisk litt ekstra kjøreglad på grunn av sitt lave ytre til tross for høyere bakkeklaring.
På den ladbare hybriden er bakkeklaringen på 14,7 cm, som er noe lavere enn for X2 som ikke er ladbar hybrid, men likevel rikelig med tanke på snø. Ettersom den ekstra vekten er lavt plassert i bilen får den et lavt tyngdepunkt, og det er positivt for å beholde de gode kjøreegenskapene.
Den elektriske motoren bidrar med ekstra futt og moro på svingete vei, og det er her du kjenner aller best på kjøregleden X2 leverer i rikt monn. Du nærmest oppsøker svingete veier for å kunne dra litt ekstra på smilebåndet, men da kan jeg love deg at man ikke har noe egg under høyrefoten.
Systemeffekten er på 220hk og med 385NM drar man av gårde fra 0-100 på 6,8 sekunder, men hvordan dette oppleves er mye mer sentralt. Bilen nærmest ber om mer, og leker seg friskt og lykkelig på svingete veier.
Vi synes det er utrolig moro at BMW lager biler som kombinerer muligheten til å oppleve ekte og ren kjøreglede på svingete veier, med en svært god komfort og en meget fornuftig elektrisk rekkevidde. Da blir jo bilene nærmest som Kinderegg, som leverer tre ting på en gang, kjøreglede, komfort og fornuft!

Priser
I Arendal starter X2 xDrive 25e på kr 472 400 inkludert engangsavgift, frakt og klargjøring. Så spørs det litt hvor mye du vil ha med fra listene med ekstrautstyr. De fleste testbiler har gjerne ganske mye utstyr så man kan få se hvordan det fungerer og oppleves, dermed var prisen på testbilen kr 598 550.

Praktisk
Det er ingen hemmelighet at de som jakter på mest mulig plass og praktiske egenskaper skuler mer på BMW X1 om de skal ha en SUV fra BMW som ikke er så stor som X3 og X5. De som vurderer X2 har mer lyst på en mindre SUV som ikke er så høyreist, men har mer fokus på design.
Til tross for designfokus har BMW X2 et bagasjerom på 410 liter og du kan også ha opptil 75kg på taket dersom du ønsker det. Baksetet er tredelt, og det betyr at lange gjenstander kan fraktes med 2 bakseter i bruk. ISOFIX finner man i yttersetene bak, så barneseter har man også solid festet i en X2 om man ønsker det.
X2 er 4,36 meter lang og 1,51 meter høy, noe som gjør at den visuelt oppfattes som kompakt, og i byområder er den lett og hendig å manøvrere med. På motorveien sørger en meget god akselavstand på 2,67 meter for at bilen oppleves større enn den er, noe som gir god komfort på langturer.

Bør oppleves
Vi mener at en BMW bør oppleves, og hos Bavaria Sør har de denne BMW X2 xDrive 25e som demobil, så her er det bare å få booket seg en prøvetur, så du selv kan få oppleve kjøregleden den leverer.