Ny Audi Q7 TFSIe

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi hentet nye Audi Q7 fra Audi Norge som holder til i Frysjaveien i Oslo, og merket raskt en stillhet og komfort som få andre klarer å levere. Litt senere på motorveien merket vi også kreftene fra den tre liters seks-sylindrede bensinmotoren, hele 456hk systemeffekt med 450NM drar meget godt i denne store SUV’en.

Elektrisk rekkevidde
Vi fikk bare testet elektrisk rekkevidde med våt asfalt, noe som gir mer rullemotstand, og reduserer hvor langt man kommer elektrisk.
Den ene dagen kom vi 47,9km elektrisk og den neste dagen kom vi 48,3km elektrisk, dermed er det om lag 48km man kommer elektrisk på våte veier i temperaturer rundt 14-15 grader pluss.
Når det gjelder elektrisk rekkevidde og forbruk så hadde testbilen 22’’ felger, som kan påvirke bilens forbruk. Standardfelgen for de to motoriseringene er henholdsvis 19’’ og 20’’.

To motoriseringer
Den ladbare hybriden til Audi Q7 kan man velge med 2 ulike motoriseringer, og vi testet den sterkeste som har betegnelsen 60. Den kan også velges som 55, og den har 381hk. Startprisen på 55 er på kr 1 058 400 og på 60 er startprisen kr 1 096 400. Det bør nevnes at 60 også har mye mer ustyr som standard enn 55 har, som for eksempel større felger, sportsseter, LED Matrix lys med mer. Det bør også nevnes at utstyr som Adaptiv luftfjæring sport, S line og hengerfeste er standardutstyr som er inkludert i prisen for begge motoriseringer av den ladbare hybriden.

Forbruk
Det er ikke helt sikkert at forbruket er i fokus når man velger en bil i denne prisklassen, men på vår tur fra Oslo til Grimstad brukte bilen 0,80 liter på mila.
Med nytømt batteri i 100 km/t fra IKEA til Grimstad fikk vi tilsvarende forbrukstall, med et par desimaler mer i forbruk på våt asfalt enn på tørr asfalt.

Komfort og utstyr
En skikkelig sterk motor, Trådløs Apple CarPlay, varme i rattet og meget god støydemping av kupeen er noe av det man setter pris på som sjåfør nå som det ikke er vinter. På vinteren blir man også glad i App-styring, varme i rattet og varme i seter.
I en Q7 som er ladbar hybrid er det med bakseter pluss pakken 3 bakseter som individuelt kan justeres frem og tilbake, og man kan også justere ryggens vinkel individuelt på de 3 baksetene. Baksetene er nesten like store, med en 35/30/35 fordeling av bredden slik at midtsetet er noe smalere. Man kan også legge ned baksetene individuelt og få flatt gulv fra bagasjerommet. Alle 3 baksetene har også ISOFIX, noe som gjør dette til et ekstra interessant valg for bemidlede småbarnsfamilier som har 3 barneseter i bruk. Passasjersetet foran kan også ha ISOFIX.
Det er også veldig kjekt at bagasjerommet har plass til 650 liter opp til bakseteryggens topp, og enda mer når man tar i bruk sikkerhetsnett for bagasjen og laster til taket. Legger man ned de 3 baksetene har man festepunkter i taket for sikkerhetsnett der framme også, og da har man jo nærmest en lastebil med 1 835 liters plass.
På taket kan man ha inntil 100kg med last, og man kan trekke med seg en henger som veier inntil 3 500kg.

Kjøreopplevelse
Q7 TFSIe er en svært sterk og meget komfortabel bil å kjøre. Med en egenvekt inklusive en fører på 75kg som ligger på 2 535kg ligger bilen godt og solid på veien.
Et godt head-up display gjør at man slipper å ta øynene fra veien for å se sentral informasjon, noe som bidrar til å øke komforten.
Etter kort tid bakom rattet begynner man å lure på om man ikke skulle valgt en kjøretur til Nordkapp eller kanskje til Spania en gang i framtiden når situasjonen i verden er normalisert. Max hastighet på Autobahn er da 240km/t.
Med Quattro firehjulstrekksystem vet man at man kommer fram dit man ønsker når man ønsker det. Man vet også at alle som er med i bilen vil ferdes meget komfortabelt og trivelig.
Det er nærmest absurd at en bil med 22’’ felger kan være så stillegående i 110 km/t på tidvis grov og dårlig norsk asfalt som denne er.
Når mørket faller på veier uten gatebelysning sørger LED-Matrix belysningen for at veien opplyses svært godt, noe som også er med på å gi komfort på langturer.
Audi Q7 kan man også få med dieselmotor på 286hk, og man kan få den som SQ7 med V8 Biturbo dieselmotor på 435hk. Uansett hvilken Audi Q7 du vil ha kan du få hjelp til å få bestilt den med akkurat det utstyret du ønsker deg hos Gromstad Auto i Arendal.