Praktiske Citroën Berlingo personbil med 7-seter

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

For en del år tilbake kunne Berlingo som personbil oppleves litt varebilaktig, men nå har den fått fullverdig personbilkomfort, med god lydisolering og komfortable fjæringer. Det eneste som er varebilaktig nå er den enorme plassen man får dersom man legger ned noen av baksetene.

To ulike utstyrsnivåer
Feel og Shine heter de to utstyrsnivåene, og Feel er innstegsmodellen som starter på kr 334 900 som 5-seter og 394 900 som 7-seter.

Vil man ha Shine utstyrsnivå, får man med utstyr som mørke ruter bak, elektrisk åpning av vindu i skyvedørene bak, åpning av bakruta på bakluka, 17’’ alufelger, takrails og head-up display bare for å nevne noe. Da starter 5-seteren på kr 364 900 og 7-seteren på kr 404 900.

Den høye midtkonsollen foran, som gir mye personbilfølelse, får man kun i kombinasjon med Shine utstyrsnivå.

Når det gjelder motorer kan man velge mellom 130hk bensin eller 130hk diesel, og dieselmotoren kan man få med manuelt gir eller automat. Bensinmotoren får man i kombinasjon med automatgir. Automatgiret har 8 trinn.

Fleksibel
Velger man den noe lenger 7-seter versjonen av Berlingo, som også heter L2, fordi den er 35cm lenger enn L1/5-seter versjonen, så får man 2 seter helt bakerst som man kan ta ut.

Citroeu0308n Berlingo bakseter bakerst kneplass.jpg

Slike seter bruker å være helt ubrukelige for andre enn små barn i kompakte 7-setere, men her får jeg faktisk meget god plass til både knær og hode. Så god plass at jeg må definere det som sjeldent god plass. To voksne kan sitte meget godt helt bakerst i Berlingo!

Citroeu0308n Berlingo bakseter bakerst hodeplass.jpg

For å komme seg til de to bakerste setene kan man legge ned ett av setene på raden foran, eller man kan gå inn gjennom bakluka fordi det er plass mellom setene der. Den mest elegante løsning er nok likevel inn gjennom skyvedørene på en av sidene av bilen.

Skyvedørene er også helt geniale, for om man parkerer tett ved siden av andre biler i et parkeringshus, så kan ikke barna eller de som måtte sitte bak smelle noen dører i bilen ved siden av.

Citroeu0308n Berlingo bakseter.jpg

På seterad 2 er det 3 like brede seter, slik at man slipper krangling om hvem som skal sitte hvor baki der. Man får også 3xISOfix, og god plass til barneseter uansett hvilken retning barnesetet skal.

Med takrails kan man også ha last på taket, og hengerfeste der det er avhengig av motor og girvalg hvor mye du kan trekke. Diesel og manuell har maks vekt som er 1 500kg på hengeren.

Komfortabel
Gode fjæringer og lavt støynivå i kupeen gir god komfort for alle som er med i en Berlingo personbil.

Man kan justeret rattet langt ut/inn, opp/ned, og dette er med på å gi deg som sjåfør en meget behagelig og ergonomisk kjøreposisjon.

Man kan også bestille en del komfortutstyr som befinner seg på listen over ekstrautstyr, som for eksempel adaptiv cruisekontroll til kr 3 900 som også inkluderer skiltlesing slik at du aldri trenger lure på hva fartsgrensen er der du kjører. Nøkkelfri adgang og start kan bestilles til kr 4 900, men det var noe litt nostalgisk deilig med å vri om nøkkelen for å starte bilen.
Man kan også bestille Webasto med fjernkontroll om man velger dieselmotor, 220V uttak, oppvarmet frontrute ved viskerne og trådløs lading for mobiltelefonen.

Dette betyr at du selv er med på å bestemme komfortnivået i din Berlingo, men utgangspunktet med bilens egne egenskaper er meget godt.

Berlingo som personbil oppleves nå som personbil og ikke en varebil med mange seter. Det stilige utvendige designet er med på å forsterke denne opplevelsen også før du går inn i bilen.

Vi kjørte ikke bilen veldig langt, men vi kjente raskt at en langtur i denne bilen ville være svært komfortabel.

Ta turen til Grimstad Bil på Bergemoen i Grimstad for å sjekke ut Citroën Berlingo med 7 seter du også.