Lærlingen som ble sjef

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Det var en solrik julidag vi skulle få treffe Ole Stefan Nedenes, og vi møttes hos Grimstad Bil som er områdets forhandler av Citroën. Her knipset vi noen bilder og dro videre til Arendal som er byen Ole Stefan kommer fra for å slå av en liten prat.
Startet med Peugeot

Det er jo mye forskjellig man kan være lærling i innenfor i bilbransjen, men hva var det du hadde valgt som område for ditt fagbrev?
– Jeg hadde valgt å ta fagbrev for lette kjøretøy, forklarer Ole Stefan.
– Som 17-åring startet jeg med mine 2 år som lærling hos Agder Bil, og jobbet der også 2 år etterpå som fagarbeider, forteller Ole Stefan.

Da regner jeg med at du hadde rimelig god oversikt over Peugeot?
– Ja, jeg brukte mye tid også utenom jobben på å sette meg inn i det meste rundt Peugeot.
– I 2005 startet jeg hos MSX International i Stockholm, et konsultentselskap for bilbransjen, som helpdesk og hub for Peugeot i Skandinavia, forteller Ole Stefan.
– Så startet jeg hos Bertel O Steen sentralt, og reiste rundt til verksteder der det dukket opp ulike akutte vikarbehov, forklarer Ole Stefan.
– Etter hvert ble jeg teknisk sjef for Peugeot Norge, og i 2017 begynte jeg med produkt som sjef for Peugeot varebil, forteller Ole Stefan.

Veien fram
Din vei fram til å bli merkesjef for Citroën Norge har bestått av mange ulike valg, har du noen tips til de som i dag er lærlinger og som vet at de vil opp og fram i bilbransjen?
– Man har ingen garantier for at de valg man tar er lure, men det er alltid lurt å være tydelig overfor deg selv og dine ledere om hva dine målsetninger er, så må man bare forsøke som best man kan å ta de valg som man mener kan bringe deg dit du vil, forklarer Ole Stefan.
– Det er ikke sikkert at alle jobber du tar «på veien» er jobber du drømmer om, men det kan være nettopp den jobben som bringer deg videre mot målet du har satt for deg selv.
– Det som er helt sikkert er at ingenting kommer gratis, jeg har jobbet mye for å komme dit jeg er i dag, forteller Ole Stefan.

Nytt merke
Du har jo jobbet mye med Peugeot, og nå er du merkesjef for Citroën Norge, hva er det du liker med Citroën som merke?
– De tør å skille seg ut og å være annerledes, og det liker jeg veldig godt, sier Ole Stefan.
– Det er et merke med en fantastisk arv, og ambassadører for merket som virkelig brenner for merket, og det er moro med mye og godt engasjement, forklarer Ole Stefan.

Merkesjef
Hva slags arbeidsoppgaver har man som merkesjef?
– Først og fremst har man totalansvar for merkevaren Citroën i Norge, og dermed skal man mene litt om alt, forklarer Ole Stefan.
– Jeg er innom alt fra innkjøp og prisavtaler til kampanjer, markedsføring, avtaler med selgere, lanseringer av nye modeller bare for å nevne noen områder jeg jobber innenfor, forteller Ole Stefan.

Nå kommer det jo mye ladbart og spennende nyheter fra Citroën framover, både ladbar hybridversjon av C5 Aircross og elbiler som Ë-C4, varebilen Ë-Jumpy og familiebilen Ë-Space Tourer. Er det noe spesielt du gleder deg til å lansere?
– Jeg gleder meg til alle, C5 Aircross kommer tidlig september, og Jumpy/Space Tourer kommer også i høst, og Ë-C4 kommer rundt årsskiftet, og det blir veldig bra å lansere dem alle, forteller Ole Stefan entusiastisk.
– Det er liten tvil om at elektrifiseringen av Citroën kommer til å bli en «game changer» for Citroën i Norge, sier Ole Stefan med et smil.

Har du satt noen hårete mål for Citroën Norge?
– Nå er det vel ingen hemmelighet at jeg ønsker at Citroën sine markedsandeler i Norge skal øke, men målene for salg av biler i Citroën Norge settes sammen med forhandlerne, for det er viktig at slike mål er forankret hos dem som skal selge bilene, forklarer Ole Stefan.
– Akkurat nå gleder jeg meg masse til å komme i gang med alt som skal skje i høst for Citroën Norge, så det er nesten litt sånn at ferien er litt lang, sier Ole Stefan med et lurt og ivrig smil.

Arendal
Hva betyr Arendal og Sørlandet for deg?
– Oi, det betyr veldig mye, her har jeg vokst opp og gått på skole, så Arendal er hjembyen min og oppvekstmiljøet mitt som har vært med på å definere meg, forklarer Ole Stefan.
– Nå som jeg ikke bor her liker jeg å tilbringe mye tid her om sommeren og når jeg ellers har mulighet til det, forteller Ole Stefan.
Det var en varm og fin sommerdag da vi fikk litt av Ole Stefan sin fritid, så vi takket for at han gav oss sin tid, og ønsket han en super sommerdag videre, og en riktig god og spennende høst.