Norgesferie med Citroën C5 Aircross Camper edition

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Hva sier du til et telt du kan slå opp på 3-5 minutter, som du har med deg på bilen, og som fint kan romme 3-4 personer litt avhengig av hvor store personer det er snakk om?
Citroën sier selv; «SUV om dagen, SOV om natten».

Kort test
Vår korte test besto i å prøve å montere opp teltet et par ganger, og få tatt litt bilder av bilen med telt på taket i ulike omgivelser.
Det er unektelig enkelt å reise med telt på taket, som blir som en firkantet boks når det er slått sammen for kjøreturen.
Første stopp var «fjellet» – der vi skulle krangle med knotten om plassen mens vi slo opp teltet med maksimal utsiktspotensiale.
Glidelåsen må åpnes, så setter man på teleskopstigen med et par enkle grep, og vipper opp teltet. 8 barduner som monteres i teltets metallbase og i duken strammer opp et tak på de 2 langsidene og på de to kortsidene. Og vips er teltet klart til bruk. Fantastisk enkelt!
Det finnes også mulighet for et fortelt til denne løsningen, men det er ikke med i denne pakken.
Å legge sammen teltet gikk et hakk raskere enn å sette det opp, og plutselig var vi klare for å kjøre videre ned til elva. Her gikk det mye raskere å slå opp teltet, rett og slett fordi vi hadde erfaring.

Fleksibelt
Det å ha med seg soverommet på taket av bilen er utrolig praktisk, det er ingen begrensninger for hvor man kan finne på å sove, men det bør jo være lovlig å stå parkert der over natten. Det er ikke over alt det er lov.
Med en C5 AirCross har man en bakkeklaring på 23 cm, og da kan man komme tettere på naturen når man skal sove i teltet på taket. Ikke alle er begeistret for maur og andre smådyr som kryper på bakken, men de kommer man seg veldig greit vekk fra når man sover oppe i høyden.
Bad og kjøkken bør man tenke litt på, for det er naturlig nok ikke inkludert i soverommet på taket her. Man kan jo naturligvis stanse på en campingplass for å få alle fasiliteter servert utenfor teltet.
Enten du er på jakt etter byturer eller fjellturer eller en god kombinasjon vil en camping-løsning på taket være meget fleksibel og kjørevennlig.

Komfortabel
Med særdeles gode seter foran og 3 helt individuelle seter i baksetet har man en meget god start for en komfortabel tur, og med fjæring som har Progressive Hydraulic Cushions™ blir reisen ekstra komfortabel for hele familien på tur.
For å få et tilbud på Citroën C5 Aircross Camper edition kan du ta kontakt med Grimstad Bil på Bergemoen i Grimstad.

Ladbar hybrid
Nå kan man også bestille C5 Aircross som ladbar hybrid med 50 km elektrisk rekkevidde i følge WLTP-målingene, og en pris som starter på svært så hyggelige kr 390 000 + levering.
Utstyrsnivå Shine gir delskinn, elektrisk 8-veis justerbare komfortseter, LED hovedlys, adaptiv cruisekontroll, takrails i aluminium og mørke vinduer til kr 420 000.
Da vil veldig mange kunne gjøre unna den dagligdagse kjøringen elektrisk og så har man all rekkevidden man kan ønske seg de gangene man skal på langtur.
C5 Aircross Hybrid kan du nå bestille hos Grimstad Bil.