Volvo kommer med ny T6 ladbar hybrid

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Autostrada feirer 25 år, og feirer i Arendal også, med mange gode tilbud. Blant annet på V90, V60 og XC60 som er de tre første Volvomodellene som får den nye T6 motorløsningen.

Ny ladbar hybrid
Forskjellen på en T8 og en T6 motorløsning er bensinmotoren, som i T8 er en 303hk motor, mens man i T6 får med en 253hk bensinmotor. Den elektriske motoren på 87hk er som før. Ettersom de to motorene driver ulike akslinger kan man legge sammen antallet hk for å få en systemeffekt på T6 motoren på 340hk og 590NM. En reduksjon på 50hk, men altså fortsatt det de aller fleste vil kunne definere som rikelig med krefter.
Dersom man vil ha ladbar hybrid for å få mest mulig power velger man jo naturligvis fortsatt T8. Men dersom pris betyr mer enn mest mulig krefter, så er jo fortsatt 340hk mye krefter, og man kan spare en del penger på å velge T6.
På Volvo V90 og V60 sparer man kr 30 000 på å velge T6 istedenfor T8, og på XC60 er forskjellen på de to motorløsningene kr 50 000.

Recharge
Volvo har tidligere valgt å bare kalle elbilen av XC40 som kommer til høsten for Recharge, men har nå landet på at alt som er ladbart skal tilhøre «Recharge familien», noe som for så vidt er ganske logisk med tanke på at Recharge betyr at noe er oppladbart.
Hvordan skal man se forskjellen på navnet på elbilen og den ladbare hybriden av XC40?
Den ladbare hybrid-varianten av XC40 vil hete «XC40 Recharge Plug-in Hybrid», mens den helelektriske vil hete «XC40 Recharge Pure Electric».
For Volvo V90, V60 og XC60 får man dermed både T8 og T6 i Recharge plug-in hybrid.

Elektrifiserer alle modeller
I slutten av februar gjorde Volvo det kjent at alle 2021 modeller fra Volvo vil få mulighet for mildhybridløsning, som gjør at alle Volvomodeller kan velges i en elektrifisert utgave.
Mildhybridløsninger ble først lansert på XC60 og XC90, men kommer nå også på alle modeller, inkludert XC40 og Cross Country-versjonene av V90 og V60.

Nyheter på 2021-modellene
Volvos designere har gjort flere endringer både på fronten og bakenden til S90- og V90-modellene, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran.
På V90 og V90 Cross Country er de helt nye og redesignede LED-baklysene den mest markante endringen, og Volvo-modellene kommer nå også med sekvensielle blinklys. De oppfriskede modellene lanseres i tillegg med flere nye eksteriørfarger og felger.
På innsiden kan Volvo nå tilby en omfattende oppgradering av lydanlegget fra Bowers & Wilkins som skal gi en enda bedre lydopplevelse, takket være en ny forsterker, støykanselleringsfunksjonalitet og lydinnstillinger som blant annet kan gjenskape lydbildet i en jazzklubb.
Alle 90- og 60-modellene får også doble ladepunkter klargjort for USB-C, som erstatter 12-volts-punktet for baksetepassasjerene. Den trådløse ladefunksjonen, som først ble lansert på XC40, blir nå også tilgjengelig på de fleste modellene i 90- og 60-serien.
De nye setetrekkene i ull, som først ble lansert på den oppfriskede versjonen av XC90 i fjor, blir nå også tilgjengelig på de øvrige 90- og 60-modellene, samt at det er skinnfrie interiøralternativer på de høyeste utstyrsnivåene.

Ta turen til Autostrada for å teste din neste Volvo, og for å slå av en god Volvoprat. Vil du bestille bil hjelper de deg gjerne med det også.