Helt nye BMW 2-serie Gran Coupé

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi kom inn til Bavaria Sør i Arendal sine lokaler i et helt annet ærend, og så raskt den lekre og ukjente misanoblå skapningen i lokalet, og lurte veldig på hva dette var for noe stilig som hadde dukket opp. Det viste seg å være en helt ny bilmodell i 2-serien fra BMW.

Gran Coupé
2-serien regnes som en kompakt bil i BMW, dermed blir dette en kompakt Coupé, altså skrånende tak bakover på bilen. Samtidig ender det skrånende taket ned i en relativt høy bakende på bilen, noe som gir et meget praktisk bagasjerom på hele 430 liter.
Dørene har rammeløse vinduer, noe som virkelig hever det visuelle inntrykket når man åpner dørene. Etter døren er lukket går vinduet opp noen cm elektrisk, for å gi ekstra god lydisolasjon.

Motorer
Ettersom dette er en helt ny bilmodell for BMW vrimler det ikke av motoralternativer til den enda, men testbilen fra Bavaria Sør var en 218i tresylindret 1,5 liters bensinmotor med 140hk som tar deg fra 0-100 på 8,7 sekunder. Denne motoren gjør bilen til en cruiser mer enn en racer, og kjøregleden finner du raskt på svingete vei der det avanserte understellet gjør hver sving til en glede. Her er det trekk på framhjulene, og med avansert ARB-system kontrolleres hjulspinn med større nøyaktighet og hastighet, og tendenser til understyring reduseres kraftig.
Du kan ha hengerfeste på bilen, og med en 218i kan du da trekke med deg inntil 1 300kg.
Velger du en M235i xDrive så får du naturlig nok firehjulstrekk, og du får hele 306hk fra en toliters bensinmotor som hiver deg fra 0-100 på 4,8 sekunder og med hele 450NM så skjønner du sikkert at vi her snakker om en sportsbilversjon av 2-serie Gran Coupé.
Det skal også i løpet av sommeren komme et par dieselmotorer. En 218d to liters firesylindret dieselmotor med 150hk og 350NM, samt en 220d xDrive to liters firesylindret dieselmotor med 190hk og 400NM til 2-serie Gran Coupé.

Priser
BMW 2-serie Gran Coupé starter på kr 388 499 for 218i som vi prøvekjørte, og du har mulighet til å utstyre den med en del ekstrautstyr, som drar opp luksusnivå og opplevelsen i kupéen. Testbilen kostet 561 060.
Går du for sportsbilvarianten M235i xDrive, så starter den på kr 659 609.
Vi skal ikke spå for mye i hva prisene blir for de to dieselmotorene som kommer i løpet av juli, men de kommer nok noe nærmere 218i enn M235i xDrive prismessig. Det er ingen hemmelighet.

Bør oppleves
Vil du ha en svært lekker Coupé, og ikke alt for stor BMW bør du dra innom Bavaria Sør i Arendal og sjekke ut nye 2-serie Gran Coupé.
Ta deg en tur på svingete og varierte veier, og kjenn på hvor deilig kjørefølelsen er når du cruiser gjennom sommerdagen. Det gode setet, det gode rattet, og opplevelsen av hvordan bilen tar svingene.