Team Bachstad på biltur fra Lindesnes til Nordkapp med frityrolje

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

I Båly i Lindesnes kommune finner man restauranten Under som fikk en Michelinstjerne nå i vinter, og her fant vi også Team Bachstad som skal besøke mange interessante plasser mellom Lindesnes og Nordkapp.
De var i ferd med å avslutte sitt intervju med Nicolai Ellitsgaard, sjefskokken som har utviklet den verdenskjente menyen på Under. Rune Gokstad var meget fornøyd med en håndfull ferskplukket tang Nicolai hadde plukket med dem, som skulle være krydder til karenes kveldsmat.
Det var tidlig kveld tirsdag 12/5, og Team Bachstad regnet med å bruke om lag 3 uker på reisen nordover.

Spesiell bil
Det finnes jo mange biler å velge mellom, hva var det som gjorde at dere landet akkurat på denne Peugeot Partner Electric?
– Jeg hadde en drøm om å kjøre Norge på langs på velbrukt frityrolje, forklarer Øystein.
– Da trengte vi jo en bil med god plass bak, og varebil kom jo raskt opp som en god løsning.
– Etter hvert som prosjektet gikk framover sa jo biltilsynet at det ble en del avgifter å betale dersom man skulle bygge om en elbil til en hybridbil, så nå fyrer vi i gang generatoren når vi har pauser eller skal sove, og bruker den som medbragt lader, for vi regner ikke med at alle norske utposter har ladere, forklarer Øystein.

Fungerer systemet bra?
– Det er et meget godt spørsmål, og svaret er jo at det håper vi jo, svarer Rune.
– Vi har jo ikke testet dette i praksis, bilen ble kjørt ned hit på henger, så nå skal vi teste ut hvordan dette fungerer, forklarer Rune.
Det kan kanskje dukke opp enkelte utfordringer underveis da?
– Det ville vel ikke sjokkere oss om enkelte utfordringer skulle dukke opp, men det er jo litt av vårt konsept, forklarer Øystein.

Vestlig rute
Selv om dere bruker bil til å forflytte dere, så er jo ikke deres programmer utpregede bilprogrammer. Hva kommer denne Lindesnes-Nordkapp utgaven av Team Bachstad til å handle om?
– Vi er jo inne i en ganske merkelig tid nå, og dette blir jo en slags dokumentasjon på hvordan folk har opplevd dette Korona oppstyret som jo har påvirket oss alle på ulike vis, forklarer Rune.
– Så vil vi jo vise litt fram hva man kan oppleve i dette langstrakte landet vårt, og vi håper jo på at vi treffer på snille folk på gatekjøkken som trenger å bli kvitt litt frityrolje, sier Øystein med et lurt smil.

Hvor går veien videre her fra Lindesnes?
– Nå skal vi oppover forbi Hovden, også blir det en vestlig rute opp til Trondheim, derfra er ruta mer bestemt av få veimuligheter videre nordover, forklarer Rune.
– Vi staser på å treffe på mange spennende folk og steder underveis, og denne bilen er jo spennende i seg selv, sier Øystein.
Vet dere når dette dukker opp på TV?
– Ja det blir vel fort en liten bit uti august før denne turen her dukker opp på TV-skjermene, forklarer Rune.
Vi ønsker de to meget hyggelige karene en riktig god tur til Nordkapp, og gleder oss til å se dem på skjermen igjen i august!