Toyota tilbake med kompakt varebil

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Toyota Proace City får du i 2 lengder, med 3 dieselmotorer og med 3 utstyrsnivåer.
Vi var en tur i Drammen og kjørte en lang utgave med største dieselmotor med 131hk og automatgir, samt høyeste utstyrsnivå, som heter Comfort Plus.

Ulike motorer og utstyrsnivåer
Laveste utstyrsnivå heter Basic. Den får du kun i kort utgave og med 75hk diesel og manuelt gir. Levert i Arendal starter den på 222 100.
Comfort er neste utstyrsnivå, og her kan du få kort og lang, og 102hk og 131hk dieselmotor med manuell eller automat.
Toppmodellen, som vi fikk kjøre med Toyota Norge i Drammen, er en lang utgave med Comfort Plus utstyrsnivå, 131hk og automatgir. Denne starter på kr 326 800 levert i Arendal.
Disse prisene er med moms og avgifter og alt slikt, så bedrifter som handler kan jo trekke fra en god del tusenlapper på grunn av mva. Flere priser kan du få hos Toyota Arendal.

Produktansvarlig
Produktansvarlig for Proace hos Toyota Norge, Fred Banggren, forklarte og viste oss rundt i en bil som var satt opp med verktøyskuffer, stige og mye annet som er kjekt for en håndtverker å kunne ha i en varebil.
Toyota leverer sin Proace City med 3 seter som standard, og pakken som heter Smart Cargo, som vil si at ytterste passasjersete kan legges ned, og du får en gjennomlastingsluke fra varerom og inn i førerhuset.
Dette gir 1,3 meter ekstra med lastelengde, til for eksempel en stige eller rør på 3 meters lengde. Den korte Proace City får da en lastelengde på 3,1 meter, mens den lange får 3,4 meters lastelengde. Dette var illustrert utenpå bilen vi testet i Drammen.
Litt over 4 meter bil med hjulene plassert godt opp mot hvert hjørne gir en stabil og god kjøretur med Corsa, og bidrar til stabilitet og komfort på motorveien i tillegg til kjøregleden man opplever på mer svingete og utfordrende vei.

God plass og god nyttelast
Selv baki den korte Proace City får du lastet 2 paller. Derfor får du Proace City med sidehengslede bakdører som gjør innlasting av paller enklest mulig.
Du kan ha inntil 1 000kg nyttelast i en Proace City, og hengervekt er maksimalt 1 500kg. Her kan man ikke ha begge deler samtidig, naturlig nok med tanke på vogntogvekten.
I volum har den korte plass til 3,7 kubikkmeter og den lange kan ta 4,3 kubikkmeter.

Smarte løsninger og god komfort
Opplevelsen av å kjøre denne varebilen er tett opp mot personbilkomfort, og det er spesielt hyggelig med 131hk diesel og automatgir som gir solid med krefter til bilens fremdrift.
Når du kobler mobilen til bilen med USB-ledning så speiles mobilen i bilens infotainmentskjerm. Enten du har Apple CarPlay eller du har Android Auto. Dermed kan du navigere ved hjelp av Google Maps, og du kan snakke inn den destinasjonen du har for reisen din ved hjelp av din telefon sin assistent.
Du kan også høre på tekstmeldinger og diktere tekstmeldinger uten å måtte berøre telefonen mens du kjører. Musikksamlingen din i Spotify har du tilgang til, og ved et trykk på en taleknapp på rattet kan du snakke med telefonens assistent og be om den musikken du vil høre på.

Heftig service!
Toyota tilbyr noe som heter Toyota Express Service til sine varebilkunder. Rett og slett fordi de vet at det er vanskelig å tjene penger om man ikke har tilgang til bilen. De vet også at «lånebil» ikke er så lett dersom masse verktøy og utstyr ligger baki bilen.
En ordinær service skal ikke ta mer enn 60 minutter med Toyota Express Service, dermed er man raskt tilbake på veien igjen med varebil fra Toyota.

Toyota Arendal har fått inn Toyota Proace City, så den kan du studere nærmere hos dem.