Audi Q3 Sportback

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Men hva er egentlig en «sportback» når man snakker om SUV?
Det handler om en mer skrånende bakrute enn varianten som ikke er Sportback, og dette gjør noe med bilens utseende som blir mer Coupéformet. Audi kaller den selv for en SUV-Coupé. Et utseende mange liker veldig godt.

Audi virtual cockpit
Er det noe ekstrautstyr du skal ha med på en Audi Q3 Sportback så er det Audi virtual cockpit. Det forvandler instrumentene til en digital skjerm med store valgmuligheter for hvordan det skal se ut, men gør også at de fleste valg kan gjøres med rullehjul på rattet og menyer i instrumentene, noe som er meget trafikksikkert kontra å flytte blikk og fingre over på infotainmentskjermen i midtkonsollen.
Bruker du navigasjon kan også denne vises mellom instrumentene når du har Audi virtual cockpit, og man kan også bestemme om instrumentene skal være store eller små. Med små instrumenter får man vist mer av kartet man navigerer etter.
En bil som er så moderne og stilig utenpå fortjener at også instrumentene er moderne og tilpasningsdyktige etter eierens ønsker om hva som skal vises.

Quattro
Audi Quattro er et velkjent og godt firehjulstrekksystem som sørger for god fremkommelighet på glatt og ellers ugreie veier. Det å ha en bil med firehjulstrekk gir en trygghet om at du kommer deg frem uansett hvordan vær og føre skulle finne på å være.
For deg som aldri ferdes på vanskelig vei finnes det også et motoralternativ for Q3 Sportback som ikke har Quattro, men som har S-tronic automatgir. Audi Q3 Sportback med denne 150hk dieselmotoren starter prismessig på kr 567 800.
Testbilen hadde en 190hk dieselmotor med S-tronic automatgir og hele 400NM. Når man da bruker girhendlene bakpå rattet og kjøremodus sport blir det hele meget underholdende og friskt. 0-100 km/t går unna på 8,0 sekunder. Her er det mye trivsel for den som kjører alene og for de som er med i bilen.

Linjelekker og praktisk
Dashbordet i Q3 er virkelig linjelekkert, og her bruker man touchscreen betjening. Den stilige infotainmentskjermen kan man skrive på med fingertuppen når man skal søke etter kontakter i telefonboka eller adresser i navigasjonen. Løkkeskrift skjønner den også!
Audi Q3 Sportback har plass til 5 personer og har hele 530 liters bagasjeplass. Baksetene kan forskyves 13cm i lengderetning, slik at man kan velge mellom mye benplass eller mye bagasjeplass. Bakseteryggens vinkel har også 7 trinn man kan justere på.
Baksetet er tredelt, noe som gjør det praktisk med lange gjenstander uten å ta bort mer enn 1 sitteplass i baksetet. Legger man ned alle 3 baksetene får man hele 1400 liter til bagasje.
Elektrisk bakluke kan man også velge, og da med fotsensor.
Velger du hengerfeste på en Audi Q3 Sportback kan du dra med deg opptil 2 200kg med 190hk dieselen som vi kjørte, og inntil 2 000kg med minste motorisering.

Renere diesel
Dagens nye dieselmotorer har aldri vært renere og sluppet ut mindre CO2 eller NOx enn nå. Testbilen hadde oksidasjonskatalysator, dieselpartikkelfilter, avgasstilbakeføring og reduksjonskatalysator. AdBlue har den også, noe som er med på å redusere NOx utslipp til et minimum.
En annen fordel med dieselmotoren er at den er mer effektiv enn bensinmotoren, og vil sånn sett både gi lavere forbruk og mindre CO2-utslipp enn en tilsvarende bensinmotor.
Kjører man nesten bare veldig korte strekninger, eller man er mest glad i oppførselen til en bensinmotor kan nautrligvis også en Audi Q3 Sportback leveres med bensinmotor med 230hk.

Velkommen
Hos Gromstad Auto er det åpent, og det er bra med antibac og løsninger for din og de ansattes sikkerhet i disse Koronatider.
Jørn Tunsberg og Haakon Gromstad vil kunne hjelpe deg med å velge den Audien som passer best til dine behov og ditt kjøremønster.
Her kan du også se nærmere på denne Audi Q3 Sportback som vi tok med på en liten kjøretur.