Hyundai med oppgradert versjon av Kona!

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Da Hyundai kom med sin elbilversjon av Kona så tok salget såpass av at ventelistene raskt ble ganske lange. Nå begynner man å få levert ut biler til mange som har vært på ventelister, og produksjonsstarten av Kona Electric i den utvidede fabrikken i Tsjekkia hjelper veldig på leveringssituasjonen. Vi ser litt på hva som er nytt med den noe oppgraderte versjonen av Hyundai Kona Electric.

Nye dekk – ny rekkevidde
Den nye versjonen av Hyundai Kona Electric kommer med nye Michelin Primacy 4 dekk, som med sin lave rullemotstand gir bilen en rekkevidde etter WLTP-målenormen på hele 480km.
Som Hyundai selv skriver vil rekkevidden kunne variere avhengig av underlagets forfatning, din kjørestil og temperaturen. På vinteren kjører man også med andre dekk som ikke kan gi like lang rekkevidde.
Dreiemomentet på 395NM og ferden fra 0-100 km/t som går unna på 7,6 sekunder er som på forrige Kona Electric.

BlueLink
De som har testet en elbil før vet at det å ha en app som gjør at man får opp informasjon om bilen, som temperatur og ladestatus er utrolig nyttig.
Det er også særdeles komfortabelt når det er kaldt ute, eller veldig varmt, å kunne starte klimaanlegget i bilen fra appen. På vinteren vil en slik oppvarming mens bilen er tilkoblet lading også kunne øke rekkevidden.
Dersom noen skal hente noe i bilen kan du låse den opp og igjen med appen selv om du selv ikke er ved bilen.
Du kan planlegge neste reise på mobilen, og sende reisen over til bilens navigasjonssystem ved hjelp av BlueLink appen.
Med BlueLink kan du også få live oppdateringer av bil eller annen programvare uten å måtte besøke et verksted.

Andre nyheter
Kona Electric har hatt by-nødbrems, men nå klarer også systemet å gjenkjenne fotgjengere i bybildet, slik at bilen også kan stanse for en fotgjenger du har oversett.
Du kan få bilen med nye fargevalg, og har nå 8 ulike farger å velge mellom for Kona Electric. Noen av de mest spenstige fargene har utgått, og flere nyanser av de mest solgte fargene har kommet til.
Menge velger premiumpakken til Kona Electric, og i denne pakken vil det nå også være varme i baksetene inkludert.

Crossover med komfort
Hyundai definerer Kona Electric som en SUV, men etter min mening er den ikke stor nok til å havne i denne kategorien. Lengden er på 4,18 meter og høyden er på 1,57 meter, og dermed passer den perfekt i crossoverkategorien.
En bil du setter deg mer inn i enn ned i, med gode seter og god komfort, men på grunn av lengden på denne bilen er ikke baksetene beregnet for de største voksne.
Bagasjerommet har plass til 314 liter opp til toppen av bakseteryggen, og legger du ned baksetene som er delt 60/40 så får du plass til hele 1 114 liter.
Du kan ha takboks eller annen last på taket som kan veie opp til 80kg, og selv om du ikke kan trekke tilhenger med Kona Electric kan du nå få hengerfeste bakpå Kona Electric til sykkelstativ og den slags med maksimal vekt på 100kg.

Priser
Hyundai Kona Electric starter på 309 900 for utstyrsversjon Life, så koster det kr 16 000 å komme opp i utstyrsnivå Trend, og ytterligere 30 000 å gå fra Trend til Premium utstyrsnivå.
Listen over tilgjengelig ekstrautstyr er så kort at vi tar den med, kr 10 000 for å få skinn på Premium. Soltak kan du få for kr 10 000 om du har skinninteriør. 11kW 3-fas ombordlader kan du få med for kr 5 000 dersom du har valgt Premium.
Så er det metallic lakk og vinterhjul som kommer i tillegg.
Hyundai Kona bør testes hos Mobile Arendal, for det er mye utstyr, rekkevidde og komfort for pengene her.