Mercedes viser klasse

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Mercedes CLA er er lillebroren til den langt dyrere CLS. Nykommeren byr på mange av de samme løsningene, men til en lavere pris.

Det er tydelig at Mercedes har lagt mye i å få fram fine linjer i sine nye biler, og CLA-klasse er ingen ikke noe unntak. Dette er en bil for de med god smak.
– Mercedes CLA har fått et flott, nytt design. Denne bilen er etter min mening et designsmykke, helt i likhet med CLS i sin klasse, sier daglig leder Øystein Ottersland hos Agder Bil.

Muskuløst design
Den første Mercedes CLA kom på veien i 2013, og allerede første året solgte man imponerende 100 000 biler globalt.
– Det er solgt 750 000 biler av første generasjon CLA, og i 2013 var CLA den beste lanseringen til Mercedes på 20 år, sier salgssjef Steinar Bergmo.
Han har i likhet med Ottersland bitt seg merke i designet på den helt nye bilen.
– Den er muskuløs i designet, samtidig som bilen er veldig aerodynamisk. Dessuten har den nye lykter, sier Bergmo.

Noe helt nytt
En morsom nyhet man finner i CLA Coupé, er det Mercedes kaller Energizing komfortkontroll. Her kobles slik som klimaanlegg, atmosfærebelysningen, duftsystem, massasje og musikk sammen.
– Dette gjør at føreren kan konfigurere sitt eget oppsett. Og har man en Garmin smartklokke koblet til bil, kan denne komme med anbefalinger på oppsett ut fra puls, stressnivå og søvnkvalitet, sier Ottersland.
Siden bilen har en storebror i Mercedes CLS, mangler det heller ikke på spennende førerassistentsystemer.
– Bilen har høyeste grad av aktive sikkerhetssystemer i klassen, noe som hjelper sjåføren i en rekke forskjellige situasjoner. Dette gjennom Intelligent Drive, som er et konsept som er innbakt i alle våre nye biler.

Anbefaler AMG
Nye CLA er både litt lengre og har bedre takhøyde enn forgjengeren. Bilen kommer med 4MATIC firehjulsdrift og automatgir.
– Innstegsprisen er 427 900, men jeg vil anbefale at man går for AMG-styling. Da begynner prisen på 529 000, men med AMG får man også en mer stylet bil både utvendig og innvendig. Bilen vi har til utstilling er en AMG-utgave til 575 000 kroner.
Med fokus på design er det kanskje ikke så rart at de som er innom Agder Bil kaster et ekstra blikk på CLA-modellen i lokalet.
– Alle vi snakker med synes det er en flott bil. Så vi føler den er veldig godt mottatt. Det er en sportslig Coupè som passer for de som har lidenskap for bil, sier Ottersland.

Velkjent kvalitet
Bilen er så ny i lokalene at det ikke har blitt mange prøveturer for Ottersland eller Bergmo så langt. Det skal snart bli rettet på.
– Til uken skal jeg til Dresden for å prøve blant annet CLA, men også andre modeller. Det er en tur jeg gleder meg til, sier Bergmo.
Øystein Ottersland skal også til samme sted, men litt senere. Alle vi andre må belage oss på en prøvetur i Arendalsområdet.
– De som kommer for å prøve vil få oppleve velkjent Mercedes-kvalitet i en premium bil, avslutter han.