Klare for stor navnefest

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Både butikknavnet Mobile Arendal og den offisielle åpningen som Hyundai-forhandler skal feires når det inviteres til fest på Industritoppen neste uke.

Torsdag til lørdag skal det feires på skikkelig vis, noe daglig leder Magnar Hovatn hos Mobile Arendal gleder seg stort til.
– Det har jo vært et navnebytte fra Hovatn Bil AS, og nå får vi også feiret at vi er offisiell Hyundai-forhandler, sier Hovatn.

Litt av hvert
Selv om han kan love kakefest 13.–15. juni, er det andre ting som gjør at Hovatn tror at mange vil legge turen innom i løpet av de tre dagene det hele varer.
– For dem som vil teste bil, er dette en glimrende anledning til å prøvekjøre både elektrisk og pluginhybrid. I tillegg er vi lovet en gøyal sportsbil fra Hyundai som man kan teste.
Han sier det er en helt ny epoke som nå starter opp for ham og de andre ansatte hos Mobile Arendal.
– Hyundai har et flott modellutvalg og mye spennende som skjer framover. For oss blir dette meget spennende å holde på med. I tillegg har vi jo også Honda gjennom Mobile-nettverket.

I rask vekst
Et av målene for ham som daglig leder, er å sørge for at kundene ikke skal merke så mye til at man har skiftet navn. Samtidig er det jo positivt at utvalget biler øker.
– Hovatn Bil startet opp i slutten av 2016. Intensjonen har vært at vi ikke skulle vokse for fort. Men, vi må slå fast at dette har gått raskere enn forventet, sier Magnar.
Han lover imidlertid at det kundene har likt med den lokale bilforhandleren fram til nå, skal videreføres.
– Vi skal fortsatt ha en god dreis på bruktbilene.

Økende marked
Det å være offisiell forhandler og verksted for Hyundai skaper vekst uansett. Hovatn tror det kan bli mange besøkende innom framover.
– Vi ser jo at det går mange Hyundai i distriktet, og disse vil jo trenge oppdateringer og service. Så vi har allerede hatt en del nye kunder inne gjennom jungeltelegrafen.
I tillegg har det jo vært stor interesse rundt elbilene til Hyundai.
– Ioniq er den mest populære. Det skyldes nok leveringstiden på Hyundai Kona. For Ioniq har vi biler på vei inn nesten til enhver tid. Og den er jo en fin personbil med 260 kilometer rekkevidde til under 300 000 kroner.

Riktig tid for kjøp
Med kun dager igjen til åpningsfesten starter, ønsker Magnar Hovatn hos Mobile Arendal å gi et godt råd til de som er i markedet for å kjøpe bil.
– Det kan være lurt å komme en tur innom oss. Det blir noen spesielle tilbud under åpningshelgen, så det vil være et godt tidspunkt å skrive kontrakt på, avslutter han.