Ny mann hos Opel

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Frode Braatlund er Auto-Car på Stoa sin nye mann på Opel. Han gleder seg til en hektisk og spennende hverdag.

Braatlund var på plass i lokalene på Stoa 2. mai, og har så langt brukt tiden på å sette seg inn i datasystemer og lignende. Men, det første salget er også på gang.
– Jeg holder akkurat på å sende et tilbud nå som jeg har stor tro på at vil føre til et salg, sier han entusiastisk.

Fra sykehus til Opel
Veien inn portene hos Auto-Car har ikke vært slik som for mange andre. For det er en del bevegelse hvor folk bytter arbeidsgiver innen bilbransjen for tiden. Braatlund kommer imidlertid utenfra.
– Nå sist har jeg jobbet med sikkerhet ved sykehuset i Arendal. Men, det skal sies at jeg har vært en tur innom Toyota Arendal for noen år siden, og at jeg trivdes veldig godt med å være i bilbransjen. Nå er jeg tilbake, og da ble det Opel.
Forskjellen på en sikkerhetsjobb ved sykehuset og det å sitte med utstyrslister som skal tilfredsstille den enkelte kundes behov, er stor.
– Det gjelder å holde tunga rett i munnen når man jobber med dette på data. Det er jo forskjellige utstyrsnivå på bilene, og det må jo bli korrekt.

Alltid hatt interessen
Bilinteressen er det ingen ting å si på. For den nye Opel-selgeren har et godt forhold til bil.
– Jeg har alltid vært interessert i bil. Fra tidligere har jeg også hatt lyst til å jobbe med salg. Når det nå blir i kombinasjon med bil er det helt topp.
For kundebehandling og service ligger hjertet hans nær.
– Det å hjelpe folk til å få kjøpt seg riktig bil er en hyggelig oppgave.

Insigna og Granland X

Hvilke biler har han så selv falt for etter at han kom på plass i jobben i begynnelsen av måneden?
– Opel Insignia er helt fantastisk, og jeg har kjørt en del Grandland X nå i starten. Grandland X er imponerende med kombinasjonen kjørekomfort og plass.
Framover vil man kunne se Frode Braatlund i mange forskjellige modeller fra Opel, noe som er en naturlig del av jobben.
– Jeg kommer til å kjøre de forskjellige bilene slik at jeg blir godt kjent med alle modellene. Så det blir til å bytte bil litt ut fra hva man skal på ettermiddagen.

En lagspiller
I jobben hos Auto-Car går Frode Braatlund inn og erstatter Rune Pedersen som har gått over til Gromstad Auto. Braatlund satser på å bidra godt inn hos sin nye arbeidsgiver.
– Jeg er både konkurranserettet og en lagspiller. Det å nå mål sammen er utrolig viktig for meg, avslutter Braatlund.