En luksus-SUV for den kresne

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Med en prislapp som starter på rundt 930 000 er ikke Mercedes-Benz GLE SUV en bil for alle og enhver. Men, for dem som jakter en stilig luksus-SUV er den perfekt.

Det smiles bredt hos Agder Bil for tiden. Det skyldes både at man har fått inn en veldig flott SUV, og at man er blant de privilegerte som har fått den tidlig i butikken.
– Jeg gleder meg som en liten unge når det skal komme inn en bil som dette. Og det er vel bare 26 av disse som er kommet til landet, og vi er blant dem som har fått en til utstilling. Det er bra for Agder Bil, sier daglig leder Øystein Ottersland.

Tøff og romslig
Det er flere ting som preger designet på den nye GLE. For her får du en bil som både er sofistikert og skiller seg ut.
– Den er mye tøffere og mer markant. I tillegg kan du få den som sportslig AMG-line, noe som gir den en mer sportslig stil.
Og det som er vakkert for øyet på utsiden, fortsetter når man komme inn i kupeen. Her er det brede skjermer med touchpanel som gir deg oversikt på det du trenger, og et system som lærer seg dine vaner. Inne i kupeen er det i tillegg plass i massevis.
– GLE SUV har blitt lengre (10,5 centimeter) noe som gjør at den er tilgjengelig med en tredje seterad.
Bagasjekapasiteten er på 825 liter, men kan økes helt til 2055 liter når man slår ned baksetene.

Komfort i egen klasse
Det er imidlertid når man begynner å se på hva Mercedes-Benz har gjort for å øke komforten at det virkelig begynner å bli morsomt. For her gir bilprodusenten gass, og det til tross for at de fra før har vært helt i toppen.
– Med denne bilen kommer E-Active Body Control som igjen kan kombineres med Airmatic. Da styres fjæring og demping individuelt på hvert hjul.
Med Road surface scan har man et kamera som skanner veien og gjør at dempesystemet kompenserer for ujevnhetene allerede før du kjører over dem.
Når man så tar med at Mercedes-Benz GLE SUV er utrolig stillegående, ligger alt til rette for en meget behagelig kjøretur.

Sikker som få
Behagelig og sikkert får man det også gjennom flere av assistentene som er standard eller tilleggsvalg. For fremkomlighetens del kan vi nevne at GLE er en full variabel firehjulsdreven bil.
– Her kan man styre kreftene i alle variasjoner fra 100 prosent foran til 100 prosent bak.
Lista over sikkerhetsfunksjoner er lang, så vi velger å nevne Active Tailback Assist.
– Da bruker bilen «live» trafikkinformasjon til å senke hastigheten før du støter på den. Og det ned til en hastighet som gjør at Active Brake Assist gjør at du unngår en ulykke dersom du selv ikke griper inn.
Som tilleggsvalg har man «Kjøreassistentpakke Plus».
– Den gir støtte i enda flere faresituasjoner enn tidligere. Sånn som i kø, før sving, rundkjøringer og kryss. I tillegg kan nye GLE følge bilen foran selv i rykkvis kø. Dette er klassens smarteste.

Ladbar hybrid i år
Modellen som nå står hos Agder Bil er dieselutgaven GLE 300 d med en motor på 245 hestekrefter. Senere i år kommer varianten nok flere venter på.
– GLE SUV kommer som timilshybrid i fjerde kvartal. Da får man en stor bil som er ladbar med en hyggelig rekkevidde. Ti mil er mye for en så stor SUV, sier Ottersland.
Samtidig har det vært interesse også for dieselutgaven som kan ses hos den lokale Mercedes-forhandleren.
– Dette er jo en bil for de kresne. Bare det at du kan sitte helt stille å kjøre i en så stor SUV. Det går en del GLE i vårt område, fra Risør til Lillesand, allerede i dag. Flere av disse eierne har allerede vist interesse for den nye modellen. Og det skjønner jeg godt. Mercedes-Benz GLE SUV er en bil med god plass til gode folk, sier Øystein Ottersland hos Agder Bil.