Med T-Cross på båtmesse

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det kan virke litt merkelig å ta med seg en helt ny bilmodell på en båtmesse. Men, nye VW T-Cross ble tatt godt imot blant de besøkende på Sørlandets Båtmesse sist helg.

Med T-Cross presenterer Volkswagen noe nytt. Her er får man en kompakt SUV med maksimal plassutnyttelse. Og det til godt levelige priser.
– Du kan vel si at dette er en Polo SUV, selv om den faktisk er nesten like romslig som T-Roc. Når du kan få mange av egenskapene til en SUV til under 300 000 kroner, så tror jeg den treffer bra i markedet, sier Tom Einar Helle hos Gromstad Auto.

Godt utstyrt
Han er raskt til å trekke fram flere elementer som skal gjøre T-Cross attraktiv for kundene.
– Den har automatgir som standard, og det samme med adaptiv cruisekontroll helt ned til null. Det man kaller «stop and go».
For dem som trenger plass i bagasjen, har bilen smarte løsninger.
– Bagasjeplassen er på 380 til 455 liter. Man kan justere baksetene 14 centimeter fram og tilbake, alt etter som man ønsker beinplass eller bagasjeplass. Og felles baksetet ned kommer man opp i 1281 liters bagasjeplass.

God sittehøyde
Som sjåfør i en T-Cross sitter du høyt. Det gir både god oversikt, og gjør det enkelt å stige inn og ut av bilen.
– Den treffer godt blant kundene som vil ha høyere bakkeklaring, men ikke ønsker firehjulstrekk.
Når du først sitter i en VW T-Cross kommer raskt følelsen av at du sitter i større bil enn det som er tilfelle. Dette skyldes god akselavstand, som frigjør plass inne i kupeen.
– I tillegg gjør akselavstanden at bilen er veldig god å kjøre. Også er den ikke minst veldig stillegående. Du føler at du kjører i en større bil.

Stor interesse
Selv på en båtmesse er det mange som tar turen innom Gromstad Auto sin stand for å ta nyheten i øyesyn, og for å prøvesitte.
– Interessen her på messa har vært stor. Det er generelt mange som har ventet på T-Cross for å prøve den, og den treffer et nytt segment for oss. Den har en størrelse vi har savnet, sier Helle.
Han kan ikke peke ut at det er noen fellesnevner blant dem som har vist interesse.
– Det kommer litt av alt for å se på bilen. Både godt voksne og yngre. Noen ser på dette som en fin bil nummer to. Det blir som med Polo, hvor de som kjører er fra 18 til 90 år.

Liker utseende
Selv synes bilselgeren fra Gromstad Auto at Volkswagen også har truffet godt med designet.
– Den har et kult design uten at det blir for voldsomt.
T-Cross har bred grill, integrerte hovedlys og linjer langs siden som gir et særpreg. Inne i bilen kan man velge «Digital Cockpit», hvor man får «Active Info Display» og siste generasjons infotainmentsystem.
– Her er det en åtte tommers touchskjerm med appsystemer og slike ting.

Sparsommelig og spenstig
I motorrommet finn man en 1,0 liter tresylindret motor med 115 hestekrefter. Dette skal både gi god kjøreøkonomi og krefter nok til å framstå som spenstig.
Forbruket av bensin er oppgitt til 0,62 liter pr. mil ved blandet kjøring, og 0 til 100 km/t går på 10,2 sekunder.
T-Cross kommer i variantene Life, Style og Style Exclusive, alt ettersom hva man ønsker av utstyr.