Nå er Hyundai tilbake i Arendal

(Tore Myrberg, Agderposten Medier)
Hovatn Bil har skiftet navn til Mobile Arendal, og med endring i navnet har man også fått på plass agenturet for Hyundai. Ikke rart Magnar Hovatn smiler bredt.

Dermed er Hyundai offisielt tilbake i Arendal, noe som gjør at bilforhandleren på Industritoppen på Stoa utvider både innen personell og lokaler.
– Vi har oppbemannet med to årsverk til 7,5. Samtidig er vi i ferd med å få på plass 250 kvadratmeter ekstra på verkstedet som en opprustning til elbilene, sier Hovatn.

Et springbrett
Fram til nå har satsingen i det som var Hovatn Bil vært med Honda, og da i hovedsak brukte biler. Nå er man imidlertid i gang med å levere ut splitter nye Hyundai på markedet.
– Vi har allerede levert ut både elbilen Ioniq og en Tucson som er en SUV. Når det gjelder Ioniq har vi i tillegg inne bestillinger fra kunder på 10–12 biler.
For de ansatte i bedriften er det en helt ny mulighet som åpner seg.
– Vi har klart oss godt med bruktbil og noe nytt. Men, dette er et springbrett videre. Vi står stødigere på flere bein, og det at vi kan levere to merker er med å trygge arbeidsplassene.

Fortsatt Honda
For selv om det er Hyundai som blir skiltet på veggen, fortsetter Hovatn også med Honda.
– Vi har hatt Honda siden 1997, og jeg begynte å jobbe med merket ti år før det igjen. Nå har vi Honda med videre gjennom Mobile-gruppen. I tillegg har vi service/verksted for både Hyundai og Honda.
Som offisiell forhandler av Hyundai er nå også Mobile Arendal med i det gode selskap i Bilbransjen.
– Det er jo merkeforhandlerne som er med der. Jeg var faktisk selv med å forhandle den første avtalen i sin tid, så det har vært litt rart å stå på utsiden. Samtidig er jeg jo godt kjent med både de andre forhandlerne i Arendal og med bilbransjen.

Vokst og vokst
For Magnar Hovatn har de siste årene vært spennende. Hovatn Bil startet opp igjen i 2016 med ham og Tom Ødegård.
– Det var en sjanse vi tok og som har gått bra. Fra å være to personer har det økt jevnt og trutt siden da.
Og det til tross for en beliggenhet uten noen hovedvei gående forbi fasaden.
– Folk finner oss likevel. Vi ligger jo høyest av alle byggene på Industritoppen på Stoa. Og nå som Hyundai er på plass skal det skiltes enda bedre.

Mange modeller
En liten utfordring er å få plass til alle de nye bilene inne i utstillingslokalet. Med en rekke modeller på plass, er det fullt når man kommer inn.
– For øyeblikket har vi Kona, Ioniq, i20, i30 stasjonsvogn og Tucson. Men, vi ser at vi nok i løpet av to-tre år må se oss om etter større lokale.
Interessen for Hyundai har da også vært stor, spesielt etter at Kona kom på markedet.
– Det som har gjort den så populær er at man får en bil som er gunstig priset og har lang rekkevidde på 44 mil. Dessuten har den en varmepumpe som varmer både kupé og batteripakka, slik at det er mindre forskjell på sommer og vinterkjøring.

Håper på noen ekstra
Det gjør at man må regne med levering sommeren 2020 om man bestiller Kona nå.
– Jeg får også trolig inn noen få biler som jeg kan levere i 2019. Men, man kan jo se mot Ioniq, som har 28 mil rekkevidde og samme systemet med varmepumpe. Den er det relativt kjapp levering på.
Ut over dette er det få nyheter på gang akkurat nå. Da skjer det mer til høsten.
– Tucson kommer som mild hybrid om ikke så lenge, også blir det en del facelift til høsten, sier Magnar Hovatn hos Mobile Arendal.