Bra start på året

(Tore Myrberg, Agderposten Medier)
Visst nok ble det ikke noe lokal salgsrekord, men lanseringen av nye RAV4 gjorde sitt til at humøret er på topp hos den lokale Toyota-forhandleren.

– Vi hadde absolutt en bra februar med bestillinger vi også. Det er bra trøkk i salget av nye RAV4. I tillegg åpnet jo salget av Corolla den 18. februar, forteller salgssjef Johan Fredrik Grønlie.

Populært med hybrid
På landsbasis ble det signert over 2800 kjøpekontrakter for Toyota sin del i februar. Antallet inngåtte kontrakter er nesten doblet sammenlignet med samme periode i 2018.
– Dette er helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybridbiler er særdeles ettertraktede i markedet, selv i en tid der elbilandelen når nye høyder, sier Arvid Ødegaard, daglig leder ved Toyota Arendal.
Han merker at stadig flere kunder opplever at en hybridbil er det beste valget for nettopp dem.
– Begrensningene ved ladbare biler er mange i bruk og kostnadene er fortsatt høye. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi i mange år fremover, og vi ser et enormt potensial i teknologien – både i Norge og internasjonalt.

Endelig i 2019
Salgssjef Grønlie er optimistisk på at de gode salgstallene vil holde seg gode også i månedene som kommer. For det er mange ting på gang fra Toyotas side.
– Vi har fått en bra modellrekke, og mer er på gang. Prius firehjulstrekk kommer nå, og da har vi firehjulstrekk på både stor og liten hybrid, sier han.
Når det nevnes Corolla og Camery, er det lett å se at Grønlie er glad for at man har kommet til 2019.
– 2018 var et arbeidsår å komme igjennom hvor vi ikke hadde nye lanseringer. Men, nå er det helt annerledes. Vi har jo til og med kommet med en ny Yaris. Så 2019 er et spennende år for oss, og det skjer også mye spennende i 2020.