Har kjørt Opel i over 50 år

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det er ikke mange som har holdt seg så trofast til et bilmerke at de har kjøpt 20 nye biler gjennom årene som sjåfør. Men, det finnes noen.

I over 50 år har Erik Normann Jørgensen fra Arendal kjørt Opel. Først to brukte, og deretter den omtalte bilen i 1968.
– Den gangen var jeg 23 år og kjøpte min første nye bil. Jeg har til og med datoen. 17. oktober 1968, sier Normann Jørgensen.

Fikk et godt tilbud
Han brydde seg lite om at noen mente Opel den gang var en gammelmannsbil. For en Opel Rekord 1500 passet akkurat til lærerlønna til en nyutdannet ung mann.
– Jeg fikk et godt tilbud av Liland hos Opel. Han var leketøysforhandler, men også bilforhandler sammen med Stray.
Dermed bar det ut på veien i det som var en splitter ny bil for første gang.
– Bilen var lyseblå, og var en litt rimelig Rekord. Den manglet blant annet klokka innvendig, og hadde ikke så mange blanke lister. Ut over det så den ut som en 1700. Jeg husker også at den kostet 26 000 kroner, sier Normann Jørgensen.

Trofast kunde
Og det må ha vært noe helt spesielt både i forkant og underveis når kundeforholdet nå har vart i over 50 år. Drømmen om Opel kom seilende inn fra Tyskland.
– En av mine onkler var seiler, og de slapp unna noen avgifter om de hadde seilet lenge nok. Så han importerte en 53-modell Opel Kaptein i 1956. Det var den fineste bilen jeg kunne tenke meg, og jeg fikk kjøre den som 12-åring.
Med den opplevelsen var Erik hekta på Opel. Likevel tok det noen år fra han kjøpte sin første i 1968 og til neste var på plass.
– I 1974 kjøpte jeg en ny Rekord, men nå en 1700. Deretter har det blitt mange. I fjor kjøpte jeg en Opel Insignia, og det er den 20. i rekken.

Kjørt mye
I en liten bok står alt skrevet ned, og en rask gjennomgang viser at Normann Jørgensen har hatt 4 Rekord, 1 Astona, 5 Omega, 2 Vectra, 3 Mokka, 1 Antara og med den nyeste 4 Insignia.
– Jeg har kjørt rundt 25 000 kilometer i året, noe som tilsier totalt 1 250 000 kilometer. Det er 31 ganger rundt Ekvator.
For sammen med kona er han glad i å kjøre på tur, og da gjerne nedover Europa på egen hånd.
– Det blir turer rundt om i Tyskland, Frankrike, Spania og flere andre land. Et år kjørte vi til Gibraltar. Bare på den turen alene tilbakela vi 8800 kilometer.

Gammel kjærlighet
På spørsmål om hvilken av bilene han husker best, er imidlertid svaret enkelt.
– Man vender alltid tilbake til den første kjærligheten. Så jeg må si den første Rekorden, selv om den også var den enkleste.
Noe tid til sidesprang over mot andre merker, har det ikke vært plass til i opelrekken.
– Jeg har vært og sett på andre biler, men kommer til slutt alltid fram til en Opel. Det handler om at jeg ser andre biler har som ekstrautstyr det Opel har som standard. Men servicen har enda mer å si. Her hos Auto-Car kjenner forhandleren meg og jeg kjenner forhandleren. Jeg har jo hatt et forhold til Auto-Car siden de begynte som bilforhandler, sier Normann Jørgensen.

Trives i ny bil
Han gir imidlertid et signal om at bilen han kjøpte i 2018 er en han og kona har tenkt å ha lenge. Så spørs det om man helt kan stole på den uttalelsen.
– Vi har vel alltid sagt at vi skal ha den nye bilen lenge, så vi får se. Men, denne har jo alt, også slikt som automatisk parkering. Som gammel mann som har kjørt lenge synes jeg kanskje det er litt unødvendig. Og det satt langt inne å gå over til automatgir, avslutter Erik Normann Jørgensen.