– Fineste bilen jeg har prøvd

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Rolf Torstensen er et stort smil der han nærmest svever innover lokalene til Gromstad Auto etter å ha prøvekjørt den nye Audi A1.

En mer fornøyd kjøper skal man lete lenge etter. Så skal det da også sies at Torstensen har ventet på at bilen skulle ankomme Arendal.
– Den er jo mye penere enn på bildene. Dette må være den fineste bilen jeg noen gang har prøvd. I tillegg ligger den som sugd på veien, sier han på vei inn for å signere kontrakten.

Skikkelig gromlyd
Man skulle nesten tro det var selgeren av bilen man snakket med. Så mange superlativer flyr igjennom luften i løpet av noen få minutter.
– Den er helt stille å kjøre helt til du gir på. Da kommer det en skikkelig gromlyd.
Kun en ting har Torstensen å sette fingeren på før han signerer.
– Jeg har ventet på bilen i et halvt år, og hadde en avtale om at jeg skulle få være den første til å prøve den her hos Gromstad. Men, så kom det jammen en før meg.

Fra leasing til kjøp
Fra før kjører Torstensen en Audi A3. Han har også prøvd den forrige utgaven av A1. Bilen han nettopp har prøvekjørt tar imidlertid kaka.
– Dette er toppen av stigen for min del. Fram til nå har jeg leaset en A3, men nå kjøper jeg denne i stedet. Den passer godt til mitt behov, sier Rolf Torstensen.
Nå gjenstår det bare noen få måneder med venting før det som var en morsom prøvetur blir til en morsom hverdag. Kai Sillerud hos Gromstad Auto kan fortelle at ventetid blir kort.
– Vi håper å få de første bilene inn i mars, og interessen er stor. Folk var på med en gang den introduksjonsbilen kom inn for å prøvekjøre, og første salget gikk veldig raskt, sier Sillerud.

Større enn forgjengeren
Bilen som «alle» vil prøve er en helt ny modell av Audi A1. Og her er det lett å se spor av det Audi kanskje er aller mest kjent for.
– I linjene på bilen kjenner man igjen «ur-quattro». Samtidig har bilen strekt seg, og vinklene gjør at det er bedre plass inne i bilen.
For de som liker at en skikkelig bil høres ut nettopp som det, kan Sillerud fortelle at man kan få A1 med en dynamisk pakke.
– Det er en ekstra høyttaler som gjør at du får litt grommere lyd. Akkurat det er det faktisk mange som setter pris på.

En volummodell
For både Gromstad Auto og Audi er det viktig med en ny modell av A1. I et premiummarked forventes det at det leveres ny modeller, og nå kan det virke som om Audi virkelig er i gang med å levere.
– A1 har vært en volummodell for oss. Da er det ekstra viktig å få inn en ny modell. Og det er jo slik i premiummarkedet at kundene vil ha noe nytt.
Selv har Sillerud vært i Tyskland og testet bilen i god tid før den kom til Norge. Han lover kundene en morsom opplevelse.
– Denne er tidsriktig utstyrt, og det digitale dashbordet har blitt standard. Bilen er veldig lettkjørt, også i høye hastigheter. Da jeg prøvde den i Tyskland smalt den opp i 160 med en gang, og var virkelig god å kjøre.

Bil for alle
Når A1 i tillegg blir å få fra under 300 000 kroner inkludert automatgir, har Sillerud store forhåpninger for salget lokalt i Arendal.
– Mange er trofaste kjøpere, og vi har kunder som er på sin tredje A1. Nå som den er har blitt større, er det i tillegg en bil som passer for alle.