Sikret seg en av de første

Tore Myrberg, Agderposten Medier
For Kurt De Presno i Amiga Garderoben er fremkommelighet essensielt. Det gjør at han kan smile godt med bedriftens seneste investering.

Rett før jul fikk De Presno overlevert et splitter ny Volkswagen Crafter som er som skapt for bedriften. En Crafter skapbil med bakløft og firehjulstrekk.
– Vi er over alt for å levere måltilpassede skyvedørsgarderober og innredninger. Det betyr mange utfordrende veier og adresser, spesielt på vinterføre. Nå bytter vi inn en annen Crafter som har bakhjulsdrift med denne, sier De Presno.

Leverer av å levere
I et marked med sterk konkurranse er det med å holde avtaler helt nødvendig. I tillegg handler det om sikkerhet.
– For oss er det å holde avtaler noe av det viktigste vi kan gjøre. Man må jo være punktlig. Derfor var dette med firehjulsdrift helt vesentlig denne gangen. Det har ikke vært mulig på disse bilene tidligere.
I tillegg ser Kurt De Presno det som et stort pluss at det er moderne løsninger på den nye skapbilen man vanligvis kun finner på personbiler.
– Vi holder til på Hisøy, men levere i hovedsak mellom Mandal og Oslo. Det betyr at det blir en del timer i bil. Vi legger vekt på at folk skal trives på jobb, så vi har kjøpt komfortseter. I tillegg er det jo fint med adaptiv cruisekontroll når man skal kjøre langt.

En investering
En skapvogn av dette kaliberet er nødvendigvis ikke gratis. Likevel mener eier og daglig leder i Amiga Garderoben at det er snakk om en god investering for bedriften.
– Det gjelder ikke bare evnen til å komme fram der det er vanskelig forehold. Det kan være veldig dyrt å ha en gammel bil hvor risikoen øker for at du kan få en uønsket stopp.
Med ny bil ser ikke De Presno det som noe tema. I tillegg er han glad for uansett å ha Gromstad Auto i ryggen dersom noe skulle skje.
– De har veldig god service og er raskt ute. Nettopp det er en viktig grunn til at vi handler her, sier Kurt De Presno.

Plass til «verksted»
Man skulle kanskje tro at Amiga Garderoben kunne nøyd seg med en litt mindre utgave til transporten. Men, siden ting spesialbygges er skapbilen utrustet med et lite mini møbelverksted for å løse utfordringer underveis.
– Nye Crafter har jo kommet i mange versjoner, og det er et pluss at den nå kommer som skapbil og med firehjulsdrift. Det gir nettopp muligheten for slike firma som det til Kurt med en bil som passer til oppdragene som skal utføres, sier Kaj Lystvet hos Gromstad Auto.
Han er godt fornøyd med at De Presno nok en gang kom til dem for å handle.
– Det er alltid gøy når vi kan levere en av de første Crafter skapvogn med firehjulsdrift i landet til en trofast kunde. Dette er i tillegg en skapbil hvor sikkerheten er godt ivaretatt gjennom førerassistentsystemer, og hvor alle de andre detaljene gjør dette til en god arbeidsplass.

Gir trygghet
Som selger er han overbevist om at bilen skal innfri forventningene.
–Selve skapet på bilen er nyutviklet, slik at man har god lastekapasitet innen 3 500 kilo selv med firehjulsdrift. Også kan man få den som forhjuls- eller bakhjulsdrift også.
Det betyr at man får en bil som nok vil være attraktiv for mange.
– Spesielt for de som driver som transportører og ikke trenger en bil for tung last. Denne kan man jo kjøre med vanlig førerkort klasse B.

God driftsøkonomi
Naturlig nok er det dieselmotor i denne typen kjøretøy, men med AdBlue som gir skapbilen gode tall når det gjelder utslipp. Skapbilen levers med en 177 hestekrefters tdi-motor
– Alt er topp moderne. I tillegg følger det med en garanti på 250 000 kilometer eller fem år. Det gir trygghet for de som kjører mye. Crafter har i tillegg god restverdi, lavt drivstofforbruk og lave vedlikeholdskostnader, sier Lystvet.
Det er gode nyheter for De Presno, som kan fortelle at første langtur for deres del skjer en av dagene nå på nyåret.
–Den går til Elverum, så det blir fort mange kilometere med kjøring.

Viser seg fram
Mange mil på veien gjør også at det blir mye god reklame for både Amiga Garderoben og for VW Crafter skapbil.
– Dette er jo en god reklameplakat når vi er ute. Det er ofte slik at når vi er på jobb et sted med en så synlig bil, så får vi flere oppdrag i nabolaget rett etterpå, avslutter De Presno.