Satsing ga Kia-vekst

Tore Myrberg, Agderposten Medier
På begynnelsen av 2018 styrket Bertel O. Steen satsingen på Kia i Arendal. Det har allerede gitt resultater på statistikkene.


En dobling i salget er noe som får salgsansvarlig for Kia hos Bertel O. Steen på Stoa til å smile. Børre Zeiffert mener det viser at satsingen har gitt positive resultater.
– Jeg føler styrkingen innen salg av Kia i Arendal har vært veldig vellykket. Vi er på god vei til å være den lokale aktøren vi ønsker, men er ikke helt der ennå. Vi ønsker å øke mer, men samtidig må vi ta et steg av gangen, sier Zeiffert.

En dag i Tyskland
I et marked hvor salgstallene har gått ned, er Zeiffert mer enn fornøyd med å ha økt salget fra 44 Kia i Arendal i 2017 til 88 i 2018.
– Faktisk burde tallet vært enda høyere, for vi har en stor andel elbiler som ikke er med i statistikken. De er registrert en dag i Tyskland før de blir omregistrert i Norge. Så i praksis er det nybiler, selv om de går på statistikken for omregistrerte biler.
For Bertel O. Steen på Stoa handler det om nesten halvparten av elbilene som rullet ut av butikken.

Niro og Soul
– Kia er merket som er mest økende i både Norge og Europa de siste fem – seks årene. Og vi har en stor målsetting om å øke ytterligere lokalt i 2019. Ledelsen i Bertel O. Steen lokalt har gjort et valg om at Kia er et merke det satses på her på Sørlandet.
Det er spesielt Kia Nero og Kia Soul som har ført Kia oppover på salgslistene. Selv mener Zeiffert variasjonen i drivlinjer som kan leveres er en viktig årsak til gode tall.
– Flere og flere får øynene opp for at vi har den løsningen de vil ha, og det på toppen av Norges beste nybilgaranti. Det gir en trygghet for kunden.

Ikke bare elektrisk
I 2019 kommer det to nye elbiler fra Kia, noe Zeiffert har store forventninger til. Samtidig har kampen om elbilene tettet seg til på det globale markedet, slik at tilgangen på det norske markedet til tider kan være vanskelig.
– Det gjør at jeg tror en stor del av vår økning vil komme på pluginhybrid og fossilt drivstoff. Og vi får på plass en del spennende biler som går på vanlig drivstoff.
En pluginhybrid han har forventninger til, er den nye Kia Ceed.
– Det er en av våre volummodeller. Den kommer også som ProCeed, som er en stasjonsvogn. I tillegg har vi to andre volummodeller i Niro og Optima som blir viktige. Da blant annet som pluginhybrid med lang rekkevidde, avslutter Børre Zeiffert.