Leverer Soul til Grimstad kommune

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Utenfor lokalene til Bertel O. Steen på Stoa står det et stort antall Kia Soul på linje. Alle på vei til kommunal tjeneste i Grimstad.

For en stund siden lyste Grimstad kommune ut et anbud hvor de skulle kjøpe et større antall elbiler. Den kontrakten vant Bertel O. Steen.
– Kommunene må jo følge reglene om anbud når de skal gå til anskaffelser, og vi vant anbudet. Det betyr at vi skal levere 15 Kia Soul, med opsjon på å levere ytterligere 15 biler, forteller Børre Zeiffert hos Kia-forhandleren på Stoa.

Har levert de første
Denne uken begynte utleveringen av de første bilene, noe Zeiffert synes er en morsom hendelse.
– Det er ikke så ofte vi leverer ut 11 biler sånn som nå. Men, vi vet at bilen er ettertraktet innen det offentlige, og at det er mange kommuner som har valgt Kia Soul.
Han tror det er flere grunner til at Grimstad valgte nettopp denne bilen. Pris og rekkevidde er to av tingene, men også andre ting spilte inn.
– De lå i anbudet at det måtte være sju års garanti. I tillegg har Soul høy bakkeklaring, noe som gjør den perfekt for mange av kommunens ansatte. Den er både lett å komme inn og ut av, samt at bakkeklaringen gjør at man kommer seg over brøytekantene når man starter vakta tidlig på morgenen, sier Zeiffert.

Vedtak om elbil
For det er i hovedsak innen omsorgssektoren disse bilene skal leveres. Så vil trolig andre sektorer komme etter hvert.
– Det er jo gjort politiske vedtak om at også andre områder skal over på elbil. Slike vedtak ser vi det blir gjort i flere og flere kommuner.
Eneste utfordringen i så måte, er at elbiler i denne klassen er så populære at det kan være vanskelig å oppdrive nok i forhold til etterspørselen.
–Vi får jo inne en splitter ny bil med E-Niro i desember. I tillegg kommer det en ny Kia Soul i 2019. Begge disse kommer med rekkevidde på i underkant av 500 kilometer. Men, dessverre er vi allerede utsolgt for disse bilene i 2019. Så stor er interessen, avslutter Børre Zeiffert hos Bertel O. Steen på Stoa.