e-tronfest hos Gromstad Auto

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Rundt 150 mennesker hadde på forhånd meldt seg på til Audis presentasjon av e-tron hos Gromstad Auto. Det ble en presentasjon som lokket fram brede smil, spesielt hos dem som har forhåndsbestilt bilen.

Blant spente bilentusiaster som trosset vinterværet mandag i forrige uke, var Dag Otto Lauritzen. For selv om muligheten har vært der, var dette anledningen han ikke ville gå glipp av.
– Dette er første gang jeg ser den. Jeg var i Oslo mens den ble avduket der, men jeg ville vente til den var her i Arendal. Og jeg har virkelig ventet i spenning.

audi-7067.jpgOvergikk forventningene
Den ventingen har ikke vært forgjeves. Allerede da teppet ble dratt av bilen smilte Dag Otto bredt. Og smilet ble ikke mindre da han fikk satt seg inn i nyheten fra Audi.
– Den overgår alt jeg hadde trodd. Bilen er stor og romslig samtidig som den er kompakt. Også er den jo bare lekker. Dessuten, nå er det jo bare et spørsmål om tid før jeg får min, sier han spent.
Samtidig skal det sies at fevikmannen har store forventninger til Audi e-tron som snart står i hans garasje. Det at rekkevidden ifølge WLTP er på over 400 kilometer, var helt avgjørende.
– Jeg kjører mye og trenger en bil med god rekkevidde. Samtidig ser jeg at jeg kanskje må planlegge kjøringen litt mer når jeg går over til ren elbil.

Blitt en roligere sjåfør
Dag Otto Lauritzen er også fullt klar over at kjørestil er viktig når man satser på strøm som energikilde.
– Jeg har roet meg veldig ned, og kjører mye på cruisekontroll. Det er også for å slippe å bli tatt i radar, sier han med et smil.
Det er rundt 80 personer som har reservert Audi e-tron hos Gromstad Auto. Den bilen Dag Otto skal ha, kommer ikke til å mangle noe.
– Jeg skal ha den så pakket med utstyr som mulig. Dette er mitt kontor, og da vil jeg har det beste innen komfort og sikkerhet.

Glad i bil
Heller ikke fargevalget kommer til å være noen tilfeldighet. For den nye bilen hos familien Lauritzen skal helst matche bilen kona kjører.
– Hun kjører en Audi A3 e-tron (hybridbil). Den kjøpte vi blå, og nå kjøper vi blå igjen for at det skal matche. Helst lik den fargen som er på bilen som ble avduket nå.
Det er ingen tilfeldighet at Dag Otto Lauritzen kjøper seg nok en Audi. Interessen for bil er stor, og Audi skiller seg ut som det merket han liker best.
– Jeg er veldig glad i bil og er veldig fornøyd med servicen jeg får hos Gromstad Auto her i Arendal. De stiller opp og får ting til å fungere. Slike ting gjør at man får et personlig forhold til forhandleren.
Det vil si, Lauritzen innrømmer at han en gang har lekt med tanken om å kjøpe en Tesla.
– Nå er jeg veldig glad for at jeg har ventet. Jeg har ingen ting imot Tesla, men dette er noe helt annet, sier han, og ser nesten kjærlig bort mot den nye Audi e-tron.

audi-7051.jpgNoe helt nytt
Også Jan Trygve Gromstad merket godt den gode stemningen som oppsto da spenningen ble utløst og kundene kunne både se, ta på og sette seg inn i Audi e-tron.
– Det har vært en voldsom interesse for bilen. Det at 150 meldte seg på slik at vi måtte holde to seanser, sier jo litt. Så er det noe helt spesielt med en slik lansering også, sier Gromstad.
Han er langt fra overrasket at så mange ville se bilen med egne øyne når den var innom Arendal. For det er fortsatt et par måneder til de første kundene her lokalt får sine biler.
– Audi er jo en av de første kjente merkene som kommer med lang rekkevidde. Og det med en bil som er konstruert fra grunnen av for å være elektrisk, selv om den jo har utseende som en ekte Audi.

En bil å snu seg etter
Kai Sillerud er salgssjef for Audi hos Gromstad Auto. Han fikk mange spørsmål under de to seansene i forrige uke.
– Folk var veldig spent på den innvendige plassen. Bagasjerom, bakseteplass og ikke minst førermiljøet. Alle gjestene våre gikk rundt med et smil og virket fornøyde med det de så. Kundene var også interessert i felg størrelser. Bilen vi hadde på besøk sto utstyrt med 21 tommers felger. Standard på bilen blir 19 tommer. Det var også stor interesse for de nye kamerabaserte sidespeilene og 3D visningen på parkeringssystemet. Forspranget ligger virkelig i teknikken, sier Sillerud.
Han mener det er flere ting som vil få de kommende e-tron-eierne til å beholde smilet også når de får sin egen bil levert.
– Audi e-tron henter frem linjer fra Audi quattro. Dette gjør nok at dette er en bil folk vil snu seg etter. Kommer du bak en e-tron, vil du kjenne den igjen ved lysstripen som strekker seg fra den ene enden til den andre. Den ser også ut som en vanlig SUV, noe som betyr mye for våre kunder.

Skal være spesialister
Selv om bilen er helt ny, og foreløpig ikke er levert ut til kundene, er nå arbeidet i gang for de ansatte hos Gromstad Auto med å skaffe seg nødvendig kunnskap. Alt slik at kunden skal få den informasjonen han eller hun har behov for når bilene ankommer Arendal.
– Alle som kjøper Audi e-tron vil få god opplæring av bilen. Vi er også godt rustet med mekanikere som vil spesialisere seg og kurses på Audi e-tron. I tillegg er jo Gromstad Auto et komplett bilanlegg som kan tilby alle tjenester. Dette vil komme kunden til gode om de skulle være uheldige. Vi har et meget dyktig skadesenter, og dedikerte mekanikere som står på pinne for våre kunder.
Så langt har Kai Sillerud selv kun fått en liten testtur på parkeringsplassen. Den var imidlertid nok til å overbevise.
– Bilen var en drøm å kjøre. Jeg er 100 % sikker på at dette er en bil som våre kunder vil glede seg til å sette seg bak rattet på. Førermiljøet i denne bilen er fantastisk, avslutter han.