Så spennende nyheter på Paris-messa

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Med mange nyheter i nær framtid, valgte Toyota i Norge å legge årets forhandlermøte til den store bilmessa i Paris.

Tilbake i Arendal er daglig leder Arvid Ødegaard hos Toyota Arendal godt fornøyd med turen. Ikke uventet tilbragte han mest tid ved utstillingen til Toyota.
– For meg er dette første gangen jeg er på bilmessa i Paris, og det er virkelig en flott messe. Toyota hadde en fantastisk stand med de nyhetene som vi venter spent på, sier Ødegaard.

Venter på pris
En av bilene han gleder seg til kommer for salg, er den nye RAW. Det han så i Paris la ikke noen demper på spenningene.
– RAV er en bil vi har store forventinger til, men vi vet foreløpig ikke hvor den havner i pris. Det var også gledelig å se at Camry er tilbake. Vi har fått signaler om at den skal få en konkurransedyktig pris. Det gjelder selvsagt også RAV.
Nettopp Camry har en lang historikk i Norge, men har vært borte fra det norske markedet i 14 år. Det betyr ikke at Toyota ikke har produsert modellen.
– Den har vært produsert andre steder i verden, så dette er en gjeninnføring.

Mer nostalgi
Når godt kjente modellnavn først er oppe, kommer ikke Arvid Ødegaard unna å snakke om en modell som opp gjennom har vært vel så kjent på det norske markedet.
– Corolla kommer tilbake som både femdørers og stasjonsvogn. Det er en bil som har veldig god stand i Norge, og nå skal den erstatte Auris.
En bil som ikke skal erstattes, er Toyota Yaris. Da denne modellen kom for 20 år siden, var det mange som valgte å kjøpe den som gullfarget.
– Derfor kommer det nå en jubileumsmodell i begrenset antall med samme farge.

Rakk å se mer
Selv om det gikk mye i Toyota for Ødegaard, rakk han å få med seg mye annet under oppholdet på bilmessa i Paris. Både hva som skjer hos konkurrentene og en tur inne i bilhistorien.
– Det var en etasje med veteran biler hvor jeg brukte mye tid. Jeg har stor interesse for gamle biler, og her var det mye flott. For folk som ikke har vært på en internasjonal bilmesse, så er denne i Paris virkelig verdt et besøk.
Siden det samtidig var et forhandlermøte, ble det også delt mye informasjon som foreløpig er av intern karakter hos Toyota.
– Vi fikk vite mye spennende, og det kommer nyheter jeg foreløpig ikke får lov å snakke om. Det som jeg kan si er at det er morsomt å se hvordan Toyota satser. Og det kommer mange modeller som vi har tro på i det norske markedet, avslutter Arvid Ødegaard hos Toyota Arendal.