En liten tøffing med sjel

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Flere får nok øynene opp for den lille, men tøffe, Fiat 500 nå som den også kommer i en sportsutgave.

Her handler det ikke om å putte flere hestekrefter i en ikonisk bil. Nei, sportsligheten ligger i selve uttrykket den nye versjonen kommer med.
– Hele bilen har fått et tøffere utseende. I utgangspunktet er jo Fiat 500 tidløs, og ser ut som den gjorde for ti år siden. Bilen vi fikk inn i forrige uke kommer med sportseter, panorama glasstak, spennende fargekombinasjoner, sportsfelger og nye spoilere, sier Jan Erik Stiansen hos RSA BIL i Arendal

fiatsport-3.jpgMorsom å kjøre
Fra før er Fiat 500 den Fiaten som har solgt best hos bilforhandleren på Krøgenes. Med mer variasjon å tilby kundene, tror Stiansen den trenden fortsetter.
– Med 500 Sport treffer vi en større kundekrets med denne modellen. 500 har jo vært en ikonbil lenge, og er bygd på den gamle modellen med samme navn. Det betyr at mange opplever mye nostalgi i denne bilen.
Det bekreftes av at de som først kjøper en Fiat 500, ofte kommer tilbake for å kjøpe dette samme når de skal bytte bil på nytt.
–Jeg tror man får en forkjærlighet når man kjøper en bil med så særegent design. For du finner ikke noe som er likt. Dessuten er den utrolig morsom å kjøre.

fiatsport-1.jpgLiten prisforskjell
For de som ønsker det litt tøffere utseende, er det i tillegg helt greit at importøren har lagt prisnivået veldig nært den modellen uten «Sport» bak navnet.
– Prisen på 500 Sport ligger på 200 800 kroner, noe som kun er 6000 kroner over den vanlige Fiat 500. Når du da vet at det i sportsutgaven er DAB-radio med navigasjon og Apple Carplay, så er det jo enkelt å regne seg fram til at bare der har du noe som er verdt like mye som prisforskjellen.
Dessuten bør kunder som jakter nybil i 200 000 kronersklassen også ta med seg at Fiat jo har innført nybilgaranti om varer i sju år eller i 200 000 kilometer.
– Det er jo ganske rått for en bil til denne prisen. Og det gjør også at annenhåndsverdien vil holde seg godt på Fiat 500 Sport, sier Jan Erik Stiansen hos RSA BIL i Arendal.