Byr på plass og komfort

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det praktiske står i høysetet når Citroën presenterer tredje generasjon Berlingo. Hos Grimstad Bil er Jim Tore Benestvedt spent på salget.

Berlingo har vist seg å være en populær bil for mange, med sin gode plass, praktiske løsninger og særegne utseende.
– Dette er en bil vi har solgt mye av opp igjennom. Mange av kundene har kjøpt samme bilen flere ganger, mye på grunn av at den er praktisk i bruk, sier Benestvedt.

Passer for mange
Kombinasjonen av å sitte høyt og ha god bagasjeplass, gjør at målgruppen for Berlingo er stor.
– Plassen i bilen gjør at den passer for barnefamilier. Nå kommer den i to lengder, 4,40 og 4,75 meter lang. Og selv med alle fem setene i bruk, har man romslig bagasjerom. På den korte versjon er bagasjevolumet 775 liter, og på den lengste 1050 liter.
Om man i tillegg begynner å slå ned setene, får man plass til det meste som kan transporters.
– Det er mange justeringsmuligheter på setene. De kan både slås ned og flyttes. I tillegg kan man også legge ned passasjersetet foran. Det gir stor fleksibilitet, sier Benestvedt.

Mer personbil
Mot slutten av året kommer det også en egen versjon som varebil, men satsingen fra Citroën viser at de ønsker å få en enda større andel av personbilmarkedet med den nye Berlingoen.
– Det at bilen er lett å gå inn og ut av gjør at man favner bredt. Det er store døråpninger, og den har skyvedører for baksetet.
Den største utgaven kan man også få som sjuseter, hvilket gjør at man innen flere idretter nærmest får plass til hele laget.
– Vi har levert en del sjusetere av andre modeller, så jeg vil tro at det er et marked for Berlingo nettopp som sjuseter.

Intelligent og sikker
Benestvedt kjører selv den forrige utgaven av Berlingo, og kan fortelle at det er Citroën-komfort som gjelder. Den nye bilen har i tillegg mer avanserte tekniske systemer tilgjengelig.
– Det er i alt 19 sikkerhets- og kjøreassistentsystemer tilgjengelig. Det er med å gjøre dette til en sikker familiebil.
I tillegg har det skjedd noe med designet som gjør at man nærmer seg personbil også i utseende.
– Konseptet er det samme med at det er en romslig bil, men den ligner nå mer på resten av Citroëns modeller.

Flere motorvalg
Nye Citroën Berlingo blir å få både med bensin- og dieselmotor. Og det er flere motorvarianter.
– Som bensin kommer den med 110 hk med manuelt gir og 130 hk som automat. Som diesel kan du velge mellom 100 og 130 hk med manuelt gir, eller 130 som automat. Vår erfaring er at flere og flere velger automatgir, så det er de versjonene vi regner med å selge mest av, avslutter Jim Tore Benestvedt hos Grimstad Bil.