Sikter mot gamle høyder

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Med nye motorer og et tøffere utseende skal Kia Sportage lokke kundene tilbake til butikken.

Sportage har vært en av de mestselgende modellene til Kia i Norge. Men, de siste par-tre årene har bilen blitt litt «glemt» i markedet. Nå er de klare til å ta opp kampen på nytt.
– Vi har vært litt uheldig med avgiftene i noen år. Nå har Kia fått gjort noe med motoren, slik at den igjen kommer til en konkurransedyktig pris, forteller Børre Zeiffert hos Bertel O. Steen på Stoa.

Mild hybrid
Faktisk er det såpass mye som 40 000 kroner å spare på en firehjulstrekker med automatgir.
– De nye energieffektive motorene er veldig spennende, og fører til lavere pris. Framover vil Sportage med 1,6 liters motor som yter 136 hestekrefter være den nye folkebilen, sier Zeiffert.
Likevel er det når vi beveger oss over på den større tolitersmotoren at det virkelig spennende skjer.
– Den kommer med et 48-volts batteri som lades ved kjøring, og som hjelper til ved start og ved akselerasjon før turboen slår inn. Dette kalles «mild hybrid», og med denne lanseringen er Kia den første til å tilby modeller med hybrid, ladbar hybrid, elektrisk og 48-volts batteri.

sportage (1 of 2).jpgNytt design
Som seg hør og bør er det også synlig forskjell på den nye Sportagen etter «faceliften». Den første er veldig synlig.
– Bilen kommer med nytt design på grillen. Dette skal gjennomføres på alle modellene, slik at di etter hvert aldri skal være i tvil om at det er en Kia du møter, selv på lang avstand. Den har også nytt design på frontlyktene som nå er LED kjørelys.
I tillegg er det lagt ned mye arbeid å få renere linjer på det som er en SUV.
– Designerne har trukket linjene lengre ned, så den ser lavere ut selv om den er like høy som før, sier Zeiffert.

Mer eksklusivt
Når man setter seg inn i en ny Kia Sportage, skal man også oppleve det som annerledes enn forrige modell. Ikke minst skal man føle det hele som mer eksklusivt.
– Det er gjort en del innvendig for at du skal gå den følelsen, slik som at det er høyere kvalitet på interiøret. Noe man også vil oppleve som nytt er rattet, hvor flere funksjoner er på plass.
I 2018 er også infotainment-systemet viktig, og her er skjermen blitt større for de rimeligste bilene, og man har lagd et rammeløst design på de største skjermene.
Like viktig er pakka med sikkerhetsutstyr som nok de fleste ønsker å ha med ved kjøp, og hvor noe er standard.
– Bilen er godt utstyrt med slik som Smart Cruise Control, blindsonevarsler, nødstopp og trøttehetsvarsler. I tillegg har bilene AroundView Monitor slik at de er enkle å parkere.

Tro på godt salg
Samlet gjør dette at Børre Zeiffert har stor tro på at Sportage er på vei tilbake som en av de mestselgende bilene til Kia. Det selv om bilen går på diesel.
– Jeg tror den treffer markedet godt. Bilen er i et segment som er veldig populært, og det vil være et marked for diesel i lang tid framover.
Med nøkkelelementer som framkommelighet og god plass, er det mange som glir rett inn i målgruppa som kjøpere.
– Sportage fungerer både godt som en rimelig familiebil og er en flott bil for de som trenger noe som kommer sikkert fram til hytta, avslutter Zeiffert.