Nysgjerrige og kjøpelystne

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Årets bilmesse samlet alt fra de som kunne ville se, til de som allerede har kjøpt bil men venter på levering.

Selv da det var litt god plass på lørdagen, var bilforhandlerne fornøyde. For publikum som kom innom var både nysgjerrige og kjøpelystne.
Med gratis inngang og parkering var dette den store anledningen for de som ville se hva bransjen har å by på for tiden.

firemessa (1 of 4).jpgFast på plass
Arvid Braathen fra Songe kjører til vanlig rundt i en VW Passat. Vi traff ham der de klassiske bilene var samlet, hvor en gammel Glas måtte inspiseres.
– Dette er en veldig artig bil. Jeg kjenner utstilleren, så jeg har sett den før. Likevel er det jo slike gamle biler som er gildt å se på, sier Braathen.
Braathen kan fortelle at han stort sett er fast gjest på bilmessa hver høst, men at han ikke har planer om å kjøpe bil nå.
– Det er i grunnen mest for å se, og for å ta en kaffe med andre bilinteresserte.

firemessa (2 of 4).jpgRiktig farge
Da er situasjonen for Dag Myrene fra Froland helt annerledes. For han hadde med familien innom utstillingen til Nissan, og det selv om en ny Leaf alleredeer bestilt og snart ankommer Arendal.
– Vi kjøpte en Leaf litt på impuls, og den skal bli utlevert om ikke så mange dager, sier Myrene, der han prøvesitter utstillingsleafen sammen med sin datter Isabell Wegner Myrene.
Fra før har familien en Mercedes og en VW Golf, og det er førstnevnte som nå blir byttet ut.
– Den nye Leafen har god plass, god rekkevidde og er mer som en vanlig bil. Så nå ville vi prøve. Denne bilen som er utstilt er i samme farge som den vi skal ha, så det er morsomt å se den nå rett før vi får vår bil

firemessa (3 of 4).jpgKom for å kjøpe
Ikke mange metere unna, på standen til JM Auto, smiler både Anders Klem Huseby og paret Edith Gundersen fra Arendal og Kjell Mork fra Grimstad. De har nemlig nettopp kjøpt seg ny Volvo.
– Vi pleier å kjøre en Porsche Panamera turbo, men nå blir det mer V60 stasjonsvogn framover, sier Mork fornøyd.
Besøket på messa var planlagt, og det samme var valget i hva som skulle handles.
– Vi kom hit for å kjøpe bil, og var ikke i tvil om hva vi skulle ha, sier Mork.

firemessa (4 of 4).jpgKanskje snart
En som skal ha ny bil, om enn ikke akkurat under messa, er Audun Grimsland fra Risør. Han kjører til vanlig rundt i en Kia Sportage, og jakter en ny SUV.
– Jeg får ikke helt bestemt meg, så det kan fort gå et år til før jeg handler. Dessuten tenker jeg jo på muligheten for en elbil, men det er kanskje litt tidlig, sier Grimsland.
Dette er andre gangen han besøker Sørlandet Bilmesse, noen han synes er praktisk når han først vurderer å handle bil om ikke så alt for lenge.
– Det er jo veldig greit at alle er samlet på et sted. Da slipper man å «løpe» mellom forhandlere på forskjellige steder for å få oversikten.