Nye Focus viser vei for Ford

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det er en populær bil som nå kommer i helt ny utgave. Focus er et flaggskip for Ford og først ute i selskapets satsing på ny teknologi.

Nettopp derfor er det kanskje ikke så rart at dette er den mestselgende bilen fra Ford. Og ingen ting tyder på at den trenden kommer til å forandre seg.
– Det er alltid Focus som er først ut med ny teknologi, og som selger best av våre modeller. Derfor er det veldig viktig at det kom en ny Focus nå, forteller Trygve Nilsen hos Arendal Auto.

bilbransjen (4 of 6).jpgHelt ny plattform
For her er det ikke snakk om en facelift, men en helt ny plattform. En av tingene Nilsen setter pris på med den nye Focusen, er at bilen har blitt større.
– Denne har mye bedre plass. Nå kan selv jeg sette meg godt til rette i baksetet. Det betyr samtidig at en barnefamilie har god plass til å feste barnesete, noe som betyr mye.
Når man i tillegg også får en stasjonsvognutgave, vil det tilsi at det nok er mange barnefamilier som vil vurdere Focus når de skal kjøpe nye bil.
– Focus stasjonsvogn er en fullverdig familiebil på alle måter. Derfor har jeg store forventninger til at vi kan utfordre andre aktører på det markedet. Men, akkurat stasjonsvognene har vi ikke fått inn ennå, så der må folk vente litt, sier Nilsen.

Mye teknologi
Selv fokuserer Ford på design, plass, kommunikasjon og tekniske løsninger i sin lansering av bilen. Det hele levert med et utvalg av kraftige og økonomiske motorer.
– Focus har fått flere nye varianter med en-liters og halvannen-liters motorer med bensin eller diesel. Disse har en langt bedre ytelse enn tidligere, samtidig som de tilfredsstiller strenge utslippskrav. I tillegg kommer bilen med en helt ny åttetrinns automat som Ford har utviklet selv.
Hva som er med av utstyr, velger man gjennom fire forskjellige løsninger fra Trend og opp til Vignale.
– Den kommer som Trend, ST-Line, Titanium og Vignale. Og utstyrspakka er så omfattende at de som tidligere har kjøpt Vignale, fort havner på en ST-Line denne gangen. Det er for øvrig ST-Line vi har fått inn hos Arendal Auto, også kan vi bestille de forskjellige variantene.

bilbransjen (2 of 6).jpgMye sikkerhet
Allerede på innstegsvarianten Trend finner man sikkerhetsløsninger som antikollisjonssystem med fotgjenger og syklistoppdagelsen, filskiftevarsler og «lanekeeper» samt nedbremsing etter kollisjon. Et trinn opp kommer det flere løsninger som er til god hjelp for sjåføren.
– På ST-Line finner du større touchskjerm med navigasjon, parkeringssensorer foran og bak, cruisekontroll med hastighetsbegrenser og nøkkelfri start. Det er denne varianten vi tror mange vil havne på.
I tillegg kan man få bilen med et parkeringssystem Trygve Nilsen tror mange vil sette pris på.
– Da kan Ford Focus faktisk finne en parkeringsplass av riktig størrelse på et område når du kjører forbi, og deretter parkere bilen for deg automatisk ved at du trykker på en knapp.

WIFI og kontakt
I en moderne tid er det også viktig å få med at nye Focus kan leveres med et system som gjør at du kan kommunisere med omverden på en effektiv måte. Det kan handle om å få oppdaterte trafikkmeldinger på navigasjonssystemet, WIFI i bilen som passasjerene kan koble seg på eller fjernstyring av å låse dersom du skulle ha glemt dette da du gikk fra bilen.
Under Sørlandets Bilmesse var selvsagt Arendal Auto på plass med nye Ford Focus. Ikke uventet var det stor interesse rundt bilen.
– Det er mange både som ønsket å se og prøvekjøre den nye Focusen. Og for de som ønsker å handle, så kan jeg fortelle at vi har biler i ST-Line til levering, avslutter Trygve Nilsen hos Arendal Auto.