Et godt møtested for alle

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Sørlandets Bilmesse 2018 ble en suksess. Det flotte høstværet på lørdag, gjorde at noen utsatte besøket til søndag.

Årets messe ble gjennomført med to flotte dager i Sør Amfi, kan Dag Rekdal i messekomitéen fortelle.
– Vårt inntrykk er at det varlitt færre folk enn vi er vant til på lørdagen. Samtidig var de som kom nærmere å kjøpe bil. Utstillere hadde bedre tid til å snakke med kundene. Søndag var det fantastisk godt besøk. Da sto folk og ventet på utsiden da vi skulle åpne, sier Rekdal.

Fornøyde
Totalt var det trolig like mange innom som det pleier, noe som vil si 6000 – 7000 mennesker.
– Siden både inngang og parkering er gratis, er det litt vanskelig å vite helt sikkert. Men, jeg vil anslå det ligger der. Og ikke minst er det viktig at både publikum og forhandlerne er fornøyde, noe vi har fått tilbakemeldinger om.
Rekdal, som jobber ved opplæringskontoret for bilfag og er formann og sekretær i Aust-Agder Bilbransjeforening, tror det er viktig for alle parter at man har Sørlandets Bilmesse som et samlingspunkt.
– Dette blir en helt annen arena hvor det kanskje blir litt mindre «farlig» og uforpliktende enn det noen nok føler når de går inn til forhandlere. I tillegg får jo de som ser etter bil en mulighet for å få med seg et bredt utvalg. For forhandlerne er det veldig viktig å få vist seg fram og treffe kundene sine. Da er dette en flott arena.

Styrker kundeforholdet
For den personlige kontakten er det store fortrinnet man har som merkevareforhandler i Aust-Agder.
– All personlig kontakt er med å styrke kundeforholdet, noe som gjør alle møtepunkter viktig. Det gjelder her på bilmessa, men også når man tar imot kundene hos forhandlerne. Et personlig kundeforhold øker sannsynligheten for at de handler igjen.
Som en samlet bransje styrker også bilmessa sannsynligheten for at folk fortsetter å kjøpe bil lokalt. Og en bilmesse som den i Arendal fremstår som unik på flere måter.
– Det er få i Norge som gjør det som oss. Her står bransjen samlet, og dette er med å styrke bilbransjens ansikt utad i Aust-Agder. I tillegg har vi jo muligheten til å bruke Sør Amfi, som er en flott arena for en bilmesse. Det gjelder messeområdet, muligheten til å prøvekjøre på utsiden og at det er godt med parkeringsplasser, sier Rekdal.

Mange som svarte
For de besøkende er det også viktig at bilmessa har noe mer å by på, men uten at det tar fokus bort fra bilene.
– Vi har hatt både idrettsstjerner og konserter, men følte det tok vekk nettopp fokuset på bil. Derfor passer det bedre med slik som en utstilling med Classic Cars. Den var så populær at vi fikk inn et sted mellom 500 og 600 stemmesedler på hvilken bil som ble stemt på som bilmessens publikumsfavoritt.
Det å gi de som kommer en hyggelig atmosfære og gode opplevelser, gjør at folk kommer igjen år etter år. Hva som eventuelt burde gjøres av nye ting? Rekdal er usikker.
– Det må være noe som bilkundene er opptatt av og som ikke tar bort fokuset fra bil. Det er viktig at forhandlere, utstillere og publikum trives. Vi tar gjerne imot gode forslag, avslutter Dag Rekdal.