Dette er bilen Dag Otto og rundt 6000 andre venter på

Tore Myrberg, Agderposten Medier (Foto: Svenn Bruun Isaksen)
Grytidlig en tirsdag morgen satt en gjeng hos Gromstad Auto og fulgte avdukingen av Audi e-tron gjennom streaming.

Den lokale Audi-forhandleren i Arendal hadde nemlig invitert til frokost klokken 05.30 for de som ville få med seg lanseringen direkte.
– Klokkeslettet var nok tidlig for mange, så det var ikke fullt. Men, noen møtte opp. Blant annet Dag Otto Lauritzen. Han står på lista over de som har reservert seg en e-tron, forteller Kai Sillerud hos Gromstad Auto.

Mange i regionen
Den lista er Lauritzen langt fra alene om å stå på. Selv om det koster 20 000 kroner å registrere seg, kan Sillerud fortelle om stor interesse.
– Hos oss er det nå 67 personer som står på lista, og dette tallet er økende. På landsbasis har man passert 5900 reservasjoner.
Det skal tas med at de 20 000 kronene er et depositum som viser at man virkelig ønsker seg en Audi e-tron.
– De pengene trekkes fra på kjøpesummen. Og om noen trekker seg, så får de pengene tilbake. Men, jeg tipper at når vi har kommet så langt, så vil de fleste fortsatt stå på lista.
I tillegg til reservasjonene, han man hos Gromstad Auto også en liste på ytterligere 120 personer som er interessert i bilen.

Virker fornøyde
Reaksjonen både hos selgere og kjøpere av den nye e-tron lokalt, er god etter lanseringen. For første gang har man en konkret pris å fortelle utad, og den havnet på 651 900 kroner.
– Det var som forventet, og er en fin prising. E-tron har veldig mye ekstrautstyr i den prisen, så det blir en konkurransedyktig bil, sier Sillerud.
For de som har reservert en av bilene, er det ekstra morsomt at Norge er landet som får biler først.
– De første eksemplarene av e-tron ruller mest sannsynlig rundt i arendalsomrdået i begynnelsen av 2019.

Roadshow i oktober
Før det skal enda flere bli fristet av den nye elbilen fra Audi. For nå som bilen er lansert, planlegges det et roadshow fra importørens side.
– Den kommer hit en gang trolig mot slutten av oktober, hvor vi lager et arrangement den dagen vi har den på besøk. Da kan folk få se og føle bilen. De kan også få sitte i den, men det blir dessverre ikke prøvekjøring.
Det som oppleves som ekstra morsomt for salgssjefen for Audi hos Gromstad Auto, er at de som viser interesse for e-tron også kommer utenfra egen kundeportefølje.
– Vi har en god blanding hvor noen på blokka aldri har vært innenfor veggen her tidligere. Men, det er selvsagt også mange blant egne kunder.

Viktig lansering
For Audis særpreg kommer godt fram også i e-tron. Det er noe Sillerud er godt fornøyd med.
– Den skiller seg ikke ut fra de med fossilt drivstoff. Samtidig gjør kjørelengden at dette er en bil folk velger som hovedbil i familien. Det kommer også tydelig fram for eksempel ved at man på lengre turer har et navigasjonssystem som fortelle hvor man skal lade, sier Kai Sillerud.