Gleder seg til årets bilmesse

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Med kun to uker igjen til den store bilmessa i Arendal er det mange ting som skal på plass for messekomiteen.

Med nyheter, klassiske biler og muligheter til å prøvekjøre et bredt utvalg biler, er det mye som skal på plass de siste ukene før dørene åpnes i Sør Amfi på Sam Eyde skole. Ikke rart at gjengen i messekomiteen er spente.
– Dette er noe jeg ser fram til. Her vil mange spennende nyheter fra en samlet bransje være tilgjengelig under ett tak. Merkeforhandlerne i Arendal og Grimstad er flinke til å få tak i både nyheter og populære modeller til å vise bilmessa, sier Rune Jacobsen.

Fin møteplass
Jacobsen er til vanlig daglig leder hos RSA Bil, men synes også det er viktig å bidra inn mot bilmessa. For det samarbeidet merkeforhandlerne i regionen har fått på plass er ganske så unikt.
– Dette gir folk som er i markedet for å kjøpe bil, eller bare er nysgjerrig, muligheten til å gå til et sted for å se bransjens utvalg.
For mange handler bilmessa om å ha en hyggelig familiedag med bil som tema.
– Det er jo en hyggelig sosial ramme rundt det hele. Bilmessa er en flott plass å møte andre mennesker som også er interessert i bil. Her bruker folk god tid, og mange kommer begge dagene. Dette tyder både på at folk koser seg, og at forhandlerne har mye spennende å vise fram, sier Jacobsen.

Kommer premierebiler
For å gjøre det hele tilgjengelig for flest mulig, er det både gratis parkering og gratis inngang. Dermed koster det ikke en formue å få et innblikk i hav som er på markedet av biler akkurat nå.
– Til og med kafeen holder hyggelige priser, så dette passer som en utflukt for hele familien. Vi ser også at mange kommer hit selv om de har en forholdsvis ny bil. Kundene vil se at bilen de har kjøpt fortsatt er en ettertraktet bil. Også vil de snakke med forhandlerne i det som er en uformell stemning.
De mest interesserte kommer nok til å være på plass allerede tidlig lørdag formiddag. Da vil nemlig årets nyheter bli avduket – en etter en.
– Bilmessa i Arendal har et rykte på seg for å ha spennende nyheter som vi er først til å vise fram både i Norge, og noen ganger ut over det.

Viktig for bransjen
Selv om det selges biler under selve bilmessa, mener Jacobsen at det er kontaktene man knytter som nok er det viktigste. Han legger ikke skjul på at det er viktig for bransjen at rundt 6000 – 7000 bilinteresserte kommer innom på besøk i løpet av de to dagene det hele varer.
– Dette er ikke en typisk salgsmesse, men mer til å skjerpe appetitten. Bilene er lett tilgjengelige, og alle forhandlerne stiller med demobiler man kan få prøvekjørt etter avtale. Da er det viktig å vite at dette er en innendørsmesse, slik at man tar kontakt inne i hallen med forhandleren du vil prøve bil hos.
Så om man er interessert i bil, bør helgen 15. og 16. september settes av til et besøk i Sør Amfi?
– Absolutt, avslutter Rune Jacobsen i bilmessekomiteen.