Den første Sprinteren med forhjulstrekk

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det har ikke manglet på tilpasningsmuligheter for de som har kjøpt Mercedes Sprinter. Nå er det imidlertid enda en mulighet man kan vurdere.

Rett over sommeren ankom nemlig den populære varebilen med noe du aldri har sett Sprinter med tidligere.
– Den store forskjellen fra lanseringen av nye Sprinter før sommeren, er at Mercedes for første gang kommer med en Sprinter som er forhjulsdrevet, forteller Jon A. Solli, som er salgssjef for Mercedes-Benz varebil for Bertel O. Steen på Stoa.

bilfemten (7 of 9).jpgGir fordeler
Det er nok en del kunder som vil sette pris på den nye varianten. For med drivakselen foran har man kunne gjort endringer som er viktige.
– Den forhjulsdrevne varianten har åtte centimeter lavere innlasting i bilen. Det gir både lettere innlasting og innstiging, sier Solli.
Med forhjulstrekk på plass har nå kundene fritt valg mellom forhjuls, bakhjuls eller firehjulsdrift når de skal kjøpe bil.
– Fordelen med forhjulsdrift er jo at du får et enestående veigrep når bilen er lett lastet.
Prismessig kommer forhjulsdrift litt rimeligere ut, da den har en litt mindre motor enn utgaven med bakhjulsdrift.
– Denne har 143 hestekrefter og koster fra rundt 428 000 pluss merverdiavgift. Sprinteren med bakhjulsdrift har 163 hestekrefter og koster ca. 20 000 kroner mer.

Like fleksibel
Forhjulsdrift er imidlertid ikke den eneste endringen som er gjort.
– Denne Sprinteren kommer med en helt ny nitrinns automatkasse som tar hånd om giringen på en sømløs måte. Den føler jeg fungerer veldig godt, og leveres utelukkende med forhjulsdrift, sier Solli.
Resten er likt de andre Sprinterne, noe som betyr at valgmulighetene er store når man skal kjøpe.
– Når du skal bestille Mercedes Sprinter har du 60 000 valgmuligheter om man går ned til detaljene. Og den kommer i et bredt antall varianter. Om man skal velge forhjuls, bakhjuls eller firehjulsdrift handler vel mest om hvordan man skal bruke bilen, avslutter Jon A. Solli hos Bertel O. Steen på Stoa.