Trives i en skinnende ren Ford

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Da Finn Solheim skulle kjøpe varebiler til Grimstad Renhold, var valget enkelt.

Det er ikke mer enn halvannet år siden Solheim startet sin andre periode som bedriftseier innen renhold. Veien tilbake til bilforhandleren han også brukte forrige gang var derfor kort.
– Første gang var tilbake i 1994. Det var da jeg kjøpte den første Courieren. Når jeg nå startet opp igjen, var det rett tilbake til Ford, sier Solheim.

Utvider stadig
For Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto er det en tillitserklæring han har tenkt å leve opp til.
– Finn har jo kjøpt flere varebiler fra oss. Først en Courier, og deretter en TransitCustom. Den har han ny byttet inn i en to-tonns Transit. Nå sist var det en Connect han fikk levert for to uker siden, og han har også bestilt et av den nye Courieren som kommer til høsten, sier Noddeland.
Og det er ikke vanskelig å se behovet for biler. Grimstad Renhold har allerede 15 ansatte, og selv om det er en del deltidsstillinger, er behovet for transport stort.
– Vi har i løpet av halvannet år vokst godt, og er tilstede både i Aust- og Vest-Agder, sier Solheim.

Variert behov
Mens enkelte bedriftskunder kjøper helt like biler når de ansatte skal uniformeres på veien, har Grimstad Renhold valgt forskjellige løsninger. Dette har Noddeland stor forståelse for.
– Til vanlig renholdsservice kan de bruke Courier, men de har jo også matteservice som krever en stor Transit. Det at de nå også har fått på plass en Connect er en fordel når ansatte skal rundt til kunder, da den jo har tre sitteplasser, sier Noddeland.
– Vi trenger rett og slett alt fra de vi bruker som «patruljebiler» til de med større varerom, føyer Solheim til.
Han får positive tilbakemeldinger fra de ansatte på valg av biler.
– De sier at bilene er oversiktlige, og at det er veldig greit med skyvedører.

Kombinasjonen er god
Siden Solheim har vært bedriftskunde også tidligere, visste han hva han ville få hos Arendal Auto.
– Det at vi velger å handle her skyldes kombinasjonen av bilene og servicen rundt. Vi har hele tiden vært fornøyd med Ford.
Det kan bety flere salg for Dagfinn på sikt. For Grimstad Renhold ser at det er gode muligheter for vekst også framover.
– Mange trenger denne typen tjenester, og da snakker vi både om næringslivet og privatpersoner. Så selv om jeg ikke har noen tall på det, antar jeg at markedet er økende. Men, jeg skulle ønske vi fikk samme regler som i Sverige hvor privatpersoner kan trekke fra noe på selvangivelsen når de bruker rengjøringsbyrå.

God reklame
Dagfinn Noddeland ser gjerne at Solheim kommer til Arendal Auto også videre. Han ser på det som god reklame for begge parter når det kjører biler av merket Ford rundt med Grimstad Renhold over hele bilen.
– Det gir en god reklameeffekt for de å være så synlig, og er også positivt for oss. Dessuten er det litt morsomt å være leverandør til en bedrift som både har lokal eier og er en aktør over et stort område på Sørlandet, avslutter Dagfinn Noddeland.