RSA er på lag med Arendal Fotball

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Arendal Fotballs satsing på å komme seg oppover i seriesystemet krever gode støttespillere. Derfor er de glade for å ha RSA Bil på laget.

Bilforhandleren på Krøgenes har vært med hele veien på satsingen til Arendal Fotball. Det er daglig leder og markedssjef Bård Sterk-Hansen glad for.
– I tillegg til å bidra økonomisk, får også spillerne våre gode avtaler på å lease bil. Så pr. i dag har vi en stor varebil, samt at det er fem – seks spillere som leaser biler som en del av avtalen, sier Sterk-Hansen.

God som gull
Det er mange brikker som skal på plass for at en fotballklubb skal lykkes. Derfor er langsiktige samarbeidspartnere en viktig del av satsingen.
– RSA Bil er en av gullpartnerne. Det er det høyeste nivået under Norac og Adax, så RSA er en betydelig samarbeidspartner. Ikke minst er Rune Jacobsen alltid løsningsorientert og hjelpsom når vi har et behov.
Det gjør at Sterk-Hansen føler de blir godt i varetatt.
– Bare den måten han passer på at spillerne har riktig bil. Da vi hadde en spiller som skulle bli pappa, var Rune raskt frampå og sa «Da må du ha en annen bil». Så han følger personlig opp avtalen på en god måte.

bilfemten (9 of 9).jpgBlir synlige
En samarbeidsavtale går imidlertid begge veier, og Bård Sterk-Hansen sier RSA Bil får mye synlighet tilbake.
– Siden de er samarbeidspartner på gullnivå, er de med på alt av arrangementer, de blir profilert på treningstøyet og de er synlige på spillershortsene, sier han.
Den mest rutinerte spilleren i klubben, Petar Rnkovic, tror klubben er med å gi RSA Bil bedre synlighet lokalt.
– Som bilforhandler er det viktig å være synlig i lokalmiljøet. Bilkjøp handler mye om personlig kontakt, og det er Arendal Fotball med å bidra til, sier Rnkovic.

Dobbelt rolle
Nå skal det sies at Rnkovic har en viss dobbeltrolle når det gjelder Arendal fotball og RSA Bil. Han er nemlig ansatt hos RSA, selv om det ikke er snakk om hos den lokale forhandleren.
– Jeg pendler til Drammen en dag i uka til hovedkontoret. For meg er det veldig bra å ha en arbeidsgiver som ser viktigheten av samarbeide inn mot Arendal Fotball.
Som spiller ser han i tillegg viktigheten for spillerne med å ha tilgang til en rimelig leasingavtale på bil, hvor alt unntatt forsikring og drivstoff er inkludert.
– Vi har mange spillere som trenger å lease bil. Det gjør det viktig for oss å ha RSA Bil i Arendal med.

Rett vei
Etter litt sportslige utfordringer det siste halvannet året, ser ting nå ut til å gå rett vei for Arendal Fotball. Bård Sterk-Hansen merker at det er mye positivitet rundt klubben.
– Vi har nå passert 90 samarbeidspartnere, og det er veldig bra. Så folk er positive. Selv om vi har møtt sportslig motgang, har vi utviklet oss som klubb og med anlegg.
Nylig kom Steinar Pedersen på plass som ny hovedtrener i klubben, noe som også har gitt et løft.
– Med Steinar på plass føler vi at også det sportslige har snudd.

Tøft at de satser
Hos RSA Bil i Arendal er Rune Jacobsen glad for den positive trenden Arendal Fotball er inne i. Han synes det er helt fortjent.
– Jeg er imponert over det arbeidet de legger ned og at de tør satse. Det er slike ting som gjør at vi ønsker å være en samarbeidspartner. Og det er viktig med langsiktighet, så vi er med både i dårlige og gode tider, sier Jacobsen.
Selvsagt håper han det blir mest oppturer framover, og tror innstillingen i klubben legger til rette for nettopp det.
– Det er gøy at de satser slik de gjør. Arendal fotball er bra for Arendal, distriktet rundt, idretten og selvagt lokalfotballen. Derfor håper jeg også andre sponsorer ser muligheten ved å bli samarbeidspartner med klubben, avslutter Rune Jacobsen.