Mer moro med nye Swift Sport

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Har du sansen for sporty biler som skiller seg ut, men har en lommebok som ikke skiller seg ut like mye? Da kan nye Suzuki Swift Sport være verdt å se på.

Med sine 140 hestekrefter og en egenvekt på under ett tonn, sparker Swift Sport godt i fra når du trykker inn gassen. Og det er nettopp moro bilen er bygd for.
– Den har et nytt understell som byr på mye moro. I tillegg har den fått på flere eksterne detaljer i forhold til forrige utgave. Sånn som nye seter og dobbelt eksos. Så dette er en helt annen bil, forteller Didrik Aronsen hos RSA Bil i Arendal.

sportnett (1 of 3).jpgTohjulstrekk

På vei til Tromøysundet for å ta bilder av bilen, er det lett å se at bilselgeren trives bak rattet på sportsutgaven av Swift. Når det gis gass, kommer smilet etter helt av seg selv.
– De har gått veldig ned på vekta på bilen, og det merkes. Det er en lett bil som er morsom å kjøre. Og jeg synes den har fått et rimelig sportslig utseende.
Det som kanskje er litt spesielt, er at Swift Sport kommer med tohjulsdrift. Det er ikke så vanlig når man snakker om Suzuki. Samtidig gir det en hyggeligere startpris på 259 900.
– Swift Sport koster omtrent det samme som en Swift med firehjulstrekk. Utstyrsmessig har den alt det samme som en vanlig Swift samt mer. Her finner du ting som bremsehjelp, vingleassistent, ryggekamera og adaptiv cruisecontroll.

Flere dører

En vesentlig forskjell fra tidligere utgaver er at det nå ikke lenger er behov for å klatre inn i bilen om du skal sitte bak.
– Tidligere hadde Swift Sport tre dører, men nå er den femdørs. I tillegg har den kule farger og fin styling. I det hele er bilen veldig tøff, så jeg har stor tro på salget av disse, sier Jan Erik Stiansen.
Det er heller ingen ulempe at bilen nok vil trekke til seg også et litt yngre publikum.
– Suzuki har de siste årene fått en yngre kundemasse, og denne tror jeg vil nå godt ut til de mer ungdommelige, sier Stiansen.

sportnett (2 of 3).jpgLitt eksklusiv
Siden det ikke er snakk om en vanlig firehjulstrekker, var importøren i dialog med Suzukiforhandlerne før Swift Sport ble hentet til Norge. Det betyr samtidig at den ikke er ment å være noen volummodell, men mer en bil for de som vil kjøre rundt i noe som skiller seg positivt ut.
– Vi ble spurt om vi hadde lyst til å være med på dette. Importøren tok inn 50 biler til Norge, og vi har fått fire hit til Arendal. Og en av de er allerede solgt, forteller daglig leder Rune Jacobsen hos RSA Bil Arendal.
Det at det kun er noen få biler, ser han på som et pluss.
– Historisk sett har de som har handlet når vi har gjort slike ting tidligere opplevd det som en opptur. Det er jo en artig bil, så med sin eksklusivitet vil den nok også bli attraktiv med god annenhåndsverdi.

Liker gulfargen
Visningsbilen som møter de som besøker forhandleren på Krøgenes er knall gul. Selv en detalj som dette liker Jacobsen godt.
– De som har fulgt med i bilsport har sett at dette er en bil som har hevdet seg ute. Da er det gøy at Suzuki holder på sånt som den gule fargen.
Bilene RSA Bil i Arendal har tatt inn holder seg til fargene gul, rødt og sort.
– Men, vi har systemer mellom forhandlerne både om det gjelder en bil med en spesiell farge eller om vi fort skulle selge ut de bilene vi har. Og det finnes nok også en mulighet for at vi kan ta inn noen flere biler, avslutter Rune Jacobsen.