Fikk «nisjebil» på besøk

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det er ikke hverdagslig at det står en Audi A7 til utstilling hos Gromstad Auto.

Luksusen lyser lang vei når Kai Sillerud viser fram den lekre bilen en lørdag i mai.
– Dette er en nisjebil som vi selger noen få av å året, så det er ikke så ofte du ser denne i butikken. Men, jeg håper å få en inn i utstillingen etter hvert, forteller Sillerud.

Har en interessent
Og kanskje vil det etter hvert rulle en ekstra Audi A7 rundt i distriktet. For av de som så på den under arendalsbesøket, var det en spesielt interessert.
– Vi ringte noen som vi vet er i modus for en sånn type bil, og som tidligere har gitt uttrykk for at de gjerne vil se den. Og det kan være at vi får solgt en A7 i etterkant av snarvisitten.
Det viser hvor viktig det er for forhandlerne av premium biler at de får besøk av de modellene som ikke står fast i utstillingen.
– Det er klart at det er viktig for oss å få vist fram bilene til potensielle kjøpere, spesielt med biler i den klassen her.

Innovative løsninger
Sillerud selv klarer ikke å va være å smile når han snakker om den luksuriøse bilen.
– Her snakker vi om en bil som skaper en helt egen stemning, og som er full av innovative løsninger. Det gjelder alt fra lys og parkeringssystemer til fullt av førerassistentsystemer.
Audi A7 har ikke mindre en 39 førerassistentsystemer, og reklamerer selv med at kjøperne av denne bilen tar det neste skrittet mot selvkjørende biler. I det øyeblikket regelverket tillater det, skal bilen kunne kjøre helt av seg selv i hastigheter opp til 60 km/t. Og den skal førerløst kunne kjøre inn og ut av garasjer og parkeringsplasser. Foreløpig understrekes det imidlertid at det alltid er føreren som er ansvarlig for bilkjøringen.