Har fått inn to spennende biler

Tore Myrberg, Agderposten Medier

En ny Ford Transit Custom og en ny elektrisk Ford Focus er det Arendal Auto kan presentere som mai-nyheter i butikken.

Transit Custom er en populær bil idet som kalles 1-tonnsegmentet, og ingen ting tyder på at populariteten blir noe mindre framover. For den nye Custom nærmer seg nå personbil for den som setter seg bak rattet.
– Den er mer personbiltilpwsset både i kjørekomfort og når det gjelder utstyr. Blant annet får du den med blindsonesensor, ryggekamera og adaptiv cruisekontroll. Sikkerhetsutstyr som er kjent fra personbil, sier Atle Tunsberg hos Arendal Auto.

Smarte løsninger
Men, som nyttekjøretøy er det også viktig at bilen er praktisk i bruk. Og det er her nøkkelen til populariteten ligger.
– Custom er veldig firkantet inni, som gjør det lett å tilpasse bilen med rørleggerpakke eller snekkerpakke. Her snakker vi om et system med moduler som man har gjort klar til montering.
Dette, kombinert med at Transit Custom kommer i flere varianter både i forhold til totalvekt og lengder, gjør bilen attraktiv blant håndverkere.
– Med denne nye utgaven er det også bedre tilvalgsmuligheter. Enkelte ønsker en så standard bil som mulig, mens andre vil skreddersy. Noe vi tror mange vil sette pris på er en luke nederst ved gulvet foran i lasterommet. Dette gjør at man kan frakte ekstra lange gjenstander.

Penere utgave
Med en god «facelift» kommer det selvsagt også noe forandring på utseende.
– Custom har fått en helt ny front som man nok kjenner mer igjen hos personbiler. Nå er også ledlys blitt standard. I tillegg er det helt nytt interiør. Bilen har i tillegg det nye SYNC 3 infotainmentsystemet, hvor man også har navigasjon, sier Tunsberg.
Han har kunder som venter på å få levert sin Custom, og er glad for at de endelig er på vei til Arendal.
– Demobil har vi allerede i butikken, og det kommer biler fortløpende utover.
Til neste år kommer Ford Transit Custom også som ladbar hybrid, og vil få en rekkevidde på 50 kilometer på strøm.

Elektrisk Focus
Den andre bilen man har fått ny i lokalene hos Arendal Auto er Ford Focus Electric. En bil som har alle egenskapene til versjonene med bensin og diesel, bare at den ikke har noe eksosutslipp.
– Dette er en bil det har vært lang leveringstid på, men nå han vi levere umiddelbart. Electric er basert på en ordinær Focus, så her er det god plass og høyt utstyrsnivå.
Tunsberg mener Focus Electric har kommet litt for mye i skyggen av sine konkurrenter.
– Det har nok litt med leveringssituasjonen å gjøre. Denne er veldig konkurransedyktig på pris i forhold til de vi konkurrerer med. For 268 000 får du en godt utstyrt bil med cruisekontroll, skinnseter, ryggekamera og som er nøkkelfri for å nevne noe.

Fint supplement
For Ford er det viktig å ha et bredt utvalg som spenner fra elektrisk og hybrid til mer vanlig drivstoff.
– Sånn markedet er nå er denne et fint supplement. Men, vi kommer fortsatt å ha fokus på bensin og diesel, som vi jo selger mest av.
Focus Electric har en oppgitt kjørelengde på 225 kilometer, og Tunsberg tror ikke de bilene Arendal Auto har fått inn nå blir stående lenge.
– Denne er genial som bil nummer to. Du har fem gode seter i den, batteriet er lagt lavt og gir god vektfordeling i bilen, samt at det fortsatt er godt med bagasjeplass igjen for de som bruker bilen aktivt.
Alt tyder på at de som ønsker seg en Ford Focus Electric i tiden framover, kan forvente kort leveringstid.
– Nå er vi i en loop på leveringen som gjør at vi skal ha biler framover, avslutter Atle Tunsberg.