God start på X’enes år hos Bavaria

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det blir mye SUV hos den lokale BMW-forhandleren dette året. Eller rettere sagt SAV. For BMW har sitt eget navn denne typen kjøretøy.

Forkortelsen SAV står for Sports Activity Vechile, og det er kanskje ikke så rart at den tyske bilprodusenten mener Activity er et bedre ord på deres modeller. For det er godt med krefter i X’ene som slippes eller allerede har kommet på markedet i 2018.
– Det er absolutt X-enes år. X2 har nettopp kommet, X3 er lansert og mot slutten av året kommer X5. Også kommer den helt nye X7 og det er en facelift på X4 i sommer, forteller daglig leder Stig Kvade hos Bavaria Arendal.


Skjer alltid mye

Han kan fortelle at det alltid skjer mye hos BMW, slik at det aldri er lenge å vente på neste nyhet.
– Blant annet har BMW en knallhard og rå strategi med hele 25 nye helelektriske eller hybrider fra mot 2025. Så det skal virkelig satses i årene framover.
Samtidig er Kvade blant de mange som har troen på at det nok vil ta lengre tid å elektrifisere Norge enn man kanskje skulle tro ut fra medieoppslag i hovedstadsavisene.
– Vi vet at 2018 og 2019 er mellomår hvor det er noen som venter på nye modeller. Men, vi skal selge mange med fossilt drivstoff i årene framover.


bavaria (2 of 2).jpgGod start på året

Det å selge mange biler, er man da også godt i gang med. For i en bransje som har hatt en litt treg start på året, er Bavaria Arendal en av de som skiller seg positivt ut.
– Vi har større ordreinngang enn noen gang. Spesielt på biler med fossilt drivstoff og hybridbiler. Det henger i hop med at BMW er fremoverlent med nye modeller. Først kvartal i år er vårt beste noen sinne, så vi har hatt en fantastisk start på 2018.
Det sier ikke så lite når man samtidig vet at bedriften i fjor satt noen hyggelige rekorder.
– Målet er alltid å gjøre det litt bedre for hvert år. Og er det tider med motbakke, må man bare jobbe litt hardere og litt smartere. Og ikke minst holde fokus på det man kan gjøre noe med, sier Kvade.


Startet i Stavanger

Bavaria ble etablert i Stavanger i 1996. Navnet har sin bakgrunn fra at BMW kommer fra Bayern i Tyskland.
– Bavaria har utviklet seg ved at de har kjøpt opp flere forhandlere, og nå er representert fra Haugesund til Gardermoen. Her i Arendal kjøpe de opp Havva Bil i 2006 og tok navnet Bavaria Arendal.
Lokalene de holder til i nå, er de samme som Sølvkroken i sin tid etablerte på Stoa. Kvade mener man knapt nok kunne fått tak i noen bedre.
– Vi har en fantastisk beliggenhet mot E18 og ligger sentralt på Stoa. Så her har man alle forutsetninger for å gjøre det bra.


En av de største

Med sine 32 ansatte er Bavaria Arendal en av de største bilforhandlerne i Aust-Agder.
– I 2018 kommer vi til å omsette rundt 600 biler og for litt over 200 millioner kroner, sier Kvade.
Hva så om han blir utfordret på å finne sin personlige favoritt blant modellene i butikken?
– Innenfor BMW har jeg mange favoritter, men jeg må si at X5 er en spesielt bra bil. Den har et flott design samtidig som den har kombinasjonen sportslighet og komfort. Om jeg skulle velge ut fra bare å ha det gøy, så tenker jeg at i8 er den ultimate sportsbilen. Det er det ingen tvil om.