Favner bredere med større batteripakke

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Nevner man ordene Nissan og elbil, tenker de fleste Leaf. Men, nå kommer også e-NV200 med større batteripakke, og kan gi en elbilrevolusjon i varebilsegmentet.

e-NV200 har til nå hatt en batteripakke på 24 kw, noe som har vært med på å begrense salget. Med 40 kw vil både rekkevidden og interessen øke.
– Det er klart at varebilen definitivt blir mer aktuelt for kunder her på Sørlandet nå. Vi har tradisjonelt solgt litt av disse bilene, men det har vært begrenset av rekkevidden. Om vi tar erfaringen med oss fra Leaf, vil man nå få en reell rekkevidde på rundt 150 kilometer, forteller Fredrik Krabbe-Knudsen, som er salgssjef for Nissan hos Gromstad Motor på Stoa.


Topp for håndverkere

Han mener e-NV200 blir en mye mer egnet bil for lokale håndverkere nå som rekkevidden går vesentlig opp.
– Der jo snakk om hva som er behovet. Kjører du mer enn 150 kilometer om dagen er du en varebilsjåfør, ikke en håndverker. Så denne vil passe godt for snekkere, elektrikere, rørleggere og andre håndverkere.
Siden bilen først og fremst er en varebil, fremhever Krabbe-Knudsen også lasteegenskapene til e-NV200.
– Med 4,2 kubikk lastekapasitet får man plass til to fulle europaller. Og den er ideell i bynære områder hvor det er forbud mot kjøring etter midnatt. For den er jo helt stille. På toppen av dette kan den kjøres innendørs, siden en elvarebil ikke har utslipp av eksos. Så vi har allerede solgt de første med ny batteripakke til både kommuner og håndverkere.


7-seter med hyggelig pris

Erfaringen med salget av den forrige utgaven, er at bilen også har et marked innen persontransport. Det være seg institusjoner eller bedrifter som har behov for å transportere små grupper.
– Den egner seg også godt for storfamilier. Folk som etablerer seg for andre gang, og skal ha plass til både mine og dine unger. Tidligere har rekkevidden vært begrensingen, men nå dekker e-NV200 behovet til langt flere.
Avgiftsnivået, eller mer korrekt mangel på avgifter, gjør at vanlige folk her kan få seg en 7-seter til en veldig hyggelig pris.
– Som 7-seter kommer den på rundt 300 000 kroner. Om folk vil se hvordan bilen ser ut, har vi den forrige modellen i butikken. Den er helt lik utgaven som kommer med større batteripakke. Så får vi inn en demobil i månedsskiftet mai/juni, og leverer ut de første e-NV200 til kundene i juli, sier Fredrik Krabbe-Knudsen hos Gromstad Motor.


Vraking gir tilskudd

I april kom miljødirektoratet med nyheten om at du får 13 000 kroner i tilskudd fra staten dersom du vraker en varebil med fossilt drivstoff og heller leaser eller kjøper en utslippsfri varebil. Dette tilskuddet kommer i tillegg til ordinær vrakpant.
Med nullutslippsbil menes elvarebil eller varebil som går utelukkende på hydrogen. Hybrid eller ladbar hybrid er ikke omfattet av ordningen.
Både privatpersoner og bedrifter kan søke om tilskuddet, som utbetales av Miljødirektoratet. Etter fastlagt prossedyre.